Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pihe-puha túrógombóc kalácsmorzsában

Pihe-puha túrógombóc kalácsmorzsában
Pihe-puha túrógombóc kalácsmorzsában
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha igazán szereted a könnyed, puha túrógombócot, akkor íme a receptünk. Tejföllel, lekvárral, friss gyümölcsökkel vagy csak úgy magában, a hűtőből kilopva is mennyei.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját keverjük össze 50 g olvasztott, kihűlt vajjal, a vaníliás cukorral, sóval és a citrom, narancs héjával. Öntsük hozzá a búzadarát, keverjük össze, majd adjuk hozzá az áttört túrót. A tojásfehérjéből verjünk kemény habot, majd forgassuk bele.
  2. Min. 2 órát pihentessük hűtőben, hogy a búzadara meg tudja szívni magát. Enyhén sós, forró, de nem lobogó vízben főzzük ki a gombócokat. Miután feljöttek a víz felszínére, fedő alatt 1-2 percig hagyjuk főni.
  3. A kalácsmorzsát a maradék vajon pirítsuk le, majd forgassuk meg benne a gombócokat.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 201
össznézettség: 9 325
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1172 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrós gombóc

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

727
tehéntúró 500 g
tojás 4 db
vaníliás cukor 2 csomag
vaj 100 g
1 kávéskanál
citromhéj 1 citromból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
búzadara 100 g
kalács 20 dkg