Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pihe-puha zöldséges lepény a serpenyőből

Pihe-puha zöldséges lepény a serpenyőből
Pihe-puha zöldséges lepény a serpenyőből
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk minden elfogy és különbözőek az igények, kell egy húsos és egy vegán verzió is. A második eshetőségnek most erre a zöldséges lepényre esett a választás, ami sima tejjel készül eredetileg, de én átdolgoztam, szép szóval vegánosítottam. Egyszerűbben: rizs- és zabtej keverékével készítettem el. Nézzétek, hogy sikerült!

hozzávalók / 8 adag

A lepényhez

A mártogatóhoz

ajánlat

Szerintem élesztő helyett egy kis sütőporral is működik a recept. Ez a recept eredetileg sima tejjel készül, de vegánok is elkészíthetik, csak sima tej helyett használjanak növényi tejet, ahogy én. Ilyenkor lehet, hogy a tészta kicsit több lisztet vesz fel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zellerszárat, a lila hagymát és a répát megtisztítjuk és apró, kb. 4x4 mm-es kockákba vágjuk. A paradicsomnak a magjait eltávolítjuk, és úgy vágjuk hasonló méretűre. Paradicsom helyett tehetünk kápiát is a tésztába, a lényeg, hogy piros is legyen benne, és minél színesebbé váljon.
  2. A zöldségkockákat egy nagy tálba halmozzuk, megsózzuk, rászórjuk a tasakból az élesztőt, langyos vízzel és tejjel keverjük az egészet, majd végül hozzászórjuk a lisztet, amivel elkezdjük összegyúrni. Ha már kicsit összeállt, ráöntjük az olajat, és ezzel tovább gyúrjuk, míg a tészta teljesen elválik az edény falától.
  3. Ekkor letakarjuk tiszta konyharuhával, és hagyjuk kelni úgy fél-egy órát, ameddig legalább a kétszeresére dagad.
  4. Ekkor kivesszük a tálból, és lisztezett felületen átgyúrjuk, egy nagy, hosszúkás cipót formázunk belőle. Ezt nyolc részre vágjuk, majd a tésztaadagokból kisebb, egyforma méretű golyókat készítünk.
  5. Ezeket egyenként ellapogatjuk és nyújtófával kerekre formázzuk. Olaj nélkül, közepes lángon előmelegített tapadásmentes serpenyőben, oldalanként 4-5 perc alatt megsütjük a lepényeket. Az edényből kivéve rögtön kenjük meg olívaolajjal a zöldséges lepényeket.
  6. A megadott alapanyagokból kevert hagymás-tejfölös mártogatóval tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 996
elküldve: 2
receptkönyvben: 93
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
340 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Serpenyős lepény, zöldséges lepény, húsvéti lepény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

636
sárgarépa 1 közepes db
póréhagyma 0.5 db
koktélparadicsom 6 db
lila hagyma 0.5 közepes db
1 ek
instant élesztő 7 g
rizstej 3 dl
zabtej 2 dl
finomliszt 900 g
olívaolaj 1 dl
tejföl 330 g
mustár 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
póréhagyma 0.8 közepes db