Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns almás-kapros csirkeragu

Pikáns almás-kapros csirkeragu
Pikáns almás-kapros csirkeragu
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hozzávalók adottak voltak, melyeket összekombináltam, gyorsan elkészíthető és finom étel lett belőle.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Burgonyapüré vagy párolt rizs illik hozza köretnek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellfilét nagyobb kockákra, a pórét vékonyabb karikákra vágjuk, a fokhagymát elkaparjuk. Egy tálba tesszük a húst, megsózzuk, borsozzuk, rámorzsoljuk a kakukkfüvet, és hozzáadjuk az elkapart fokhagymát. Összekeverjük, és állni hagyjuk, amíg az almát meghámozzuk és cikkelyekre vágjuk.
  2. Felhevítjük a libazsírt, ebben először a pórét röviden megfuttatjuk, majd hozzáadva a fűszerezett húst, az egészet kevergetve, a hús fehéredéséig pirítjuk,végül beletesszük a cikkelyekre vágott almát. Megszórjuk az ételizésítővel, aláöntünk ca. 1.5 dl vizet, és fedő alatt puhára pároljuk az egészet.
  3. Miután elkészült a ragu, megszórjuk ca. 1 ek liszttel, és hozzáadjuk a tejfölt. Óvatosan megkeverjük, és egyet rottyantunk rajta. Tálaláskor ízlés szerint megszórjuk kaporral.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 066
elküldve: 1
receptkönyvben: 96
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös csirke

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

660
csirkemell filé 50 dkg
póréhagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
alma 1 nagy db
zeller 1 db
libazsír 1 ek
ételízesítő 1 teáskanál
kakukkfű 1 késhegynyi
kapor 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 1.5 dl
finomliszt 1 ek
víz 1.5 dl