Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns ananászos karaj Gabystól

Pikáns ananászos karaj Gabystól
Pikáns ananászos karaj Gabystól
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Réges régi receptem, már nem is tudom, melyik női újságból. Nem rajongok a száraz húsokért, de ezt szívesen megeszem, mert az ananásztól különleges és pikáns lesz, a sajttól pedig elvész a hús szárazsága.

Gyorsan elkészíthető, amíg sül a sütőben a hús, addig a zacskós előfőzött rizs is készen lesz.

A mennyiségeket csak. kb tudtam megadni, mert a hús mennyiségétől, a szeletek számától függ.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Katának ajánlva. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajt megpucoljuk az összes zsiradéktól, az ezüstös részt vékonyan szedjük le, vagy a szeleteléskor 1-2 helyen vágjuk át, különben felkunkorodik a hús sülés közben.

  2. Kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, és kb. fél centi vastagra kiklopfoljuk, a szeleteket sózzuk, borsozzuk.

  3. Az ananászról a levét öntsük le, és alaposan csöpögtessük le.

  4. Teflon serpenyőben kb. 5 dkg vajat forrósítsunk fel és az ananászkarikákat mindkét oldalukon pirosasra süssük meg, majd szedjük ki egy tányérra.

  5. Kb. 10 dkg vajat teszünk a serpenyőbe, és a leheletnyi liszbe forgatott hússzeleteket mindkét oldalán elősütjük/pirítjuk.

  6. A szeleteket (teflon)tepsibe rakosgatjuk, mindegyikre ráteszünk 1 szelet sajtot, 1 szelet gépsonkát, 1 karika ananászt, ráöntjük egyenletesen a vajas pecsenyelét és megszórjuk reszelt sajttal.

  7. Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a sajt ráolvad ill. picit megpirul (kb. 15 perc).

  8. A vaj mennyisége csak (kb.!), ha kell a sütés során tegyünk hozzá, nehogy leégjen az étel, de ne tocsogjon benne!
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 15 475
elküldve: 7
receptkönyvben: 113
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkás-sajtos-ananászos karaj, hawai sertéskaraj, ananászos-sonkás karaj sajttal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Fri, 2012-10-05 15:10

Tájak, ízek, ízlések. Ezeken kár vesződni. Bocsi, ha megbántottalak!

678
sertés rövidkaraj 1 kg
gépsonka 15 dkg
edami sajt 15 dkg
ananászkonzerv 300 g
vaj 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál
sajt 10 dkg