Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns bakonyi húsleves

Pikáns bakonyi húsleves
Pikáns bakonyi húsleves
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Maggi Csípős Tyúkhúsleveskocka eredeti magyar pirospaprikát tartalmaz. Egyszerű használatával a házias magyar konyha ízeit csempészhetjük fogásainkba. Egy kocka, és a teljes fűszerezés megoldva!

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A galuskához és a díszítéshez

ajánlat

Hagyjuk egy kicsit hűlni, mert langyosan a legfinomabb. Könnyített verzióban, kevesebb tejföllel és galuska nélkül is elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket és a húst megtisztítjuk. A vöröshagymát, paprikát és a húst kockázzuk. A répákat karikára vágjuk. A gombát szára fennhagyásával szeleteljük.
  2. Egy nagyobb lábasban olajat hevítünk, majd üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk először a paprikakockákat, majd pár perc után a gombaszeleteket, és tovább pirítjuk vele.
  3. Ha a gomba egy kis levet engedett, hozzáadjuk a Maggi Csípős Tyúkhúsleveskockákat, rövid keverés után jöhet a csirkemell, amit kb. 3 perc alatt jól körbepirítunk a fűszeres hagymás olajon.
  4. Felengedjük vízzel a gombás-húsos alapot, beforraljuk, majd alacsonyabb hőfokra vesszük a lángot alatta - éppen csak forrjon a leves.
  5. Pár perc múlva jöhetnek a répakarikák, amivel puhára főzzük a hozzávalókat.
  6. Közben felaprítjuk a petrezselymet, bekeverjük a galuska tésztáját, amibe beleszórjuk az aprított petrezselyem felét.
  7. Amikor a hús megpuhult, beleszaggatjuk a galuskát.Ha feljött a galuska a leves színére, pár perc elteltével, hőkiegyenlítéssel behabarjuk tejföllel az egészet.
  8. Tálaláskor a levest a frissen vágott petrezselyemmel díszítjük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 564
elküldve: 0
receptkönyvben: 95
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Maggi

Mióta szakács: 2014.11.20.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás csirkeleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

286
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 nagy db
paprika 1 közepes db
csiperkegomba 50 dkg
csirkemell filé 35 dkg
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
víz 1 l
leveskocka 2 db
tejföl 2 dl
finomliszt 4 púpozott ek
tojás 1 db
víz 0.5 dl
1 csipet
petrezselyem 1 csokor