Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns borjúragu

Pikáns borjúragu
Pikáns borjúragu
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Békebeli jó kis borjúragu!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt rizssel, vagy párolt zöldségekkel könnyű ebéd vagy vacsora. A képen vajon párolt alma a rizs mellett (feltétlenül fahéj nélkül!).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst és a hagymát kockára vágjuk, a szalonnát csíkokra, a krumplit lereszeljük a finomfogú reszelőn.
  2. Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd a húst.
  3. Hozzáadjuk a szalonnacsíkokat, azzal is kavarunk párat, majd felöntjük a borral és még 2 dl vízzel, hozzáadjuk a leveskockát.
  4. Mehetnek bele a kapribogyók, a reszelt krumpli és a citromkarikák, tárkonnyal fűszerezzük.
  5. Fedő alatt puhára pároljuk. Mialatt a hús puhul, a krumpli és a kapri szétfő. Vigyázat: a reszelt krumpli könnyen odakap, kevergessük!
  6. Végül hozzákeverjük a tejfölt, borsot darálunk rá, utánízesítjük, ha kell, összeforraljuk és tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 677
elküldve: 3
receptkönyvben: 154
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

borjúragu pikánsan, tejfölös-tárkonyos borjúragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

619
borjúcomb 1 kg
napraforgó olaj 50 ml
vöröshagyma 1 közepes fej
angolszalonna 10 dkg
burgonya 1 db
fehérbor 2 dl
kapribogyó 1.5 ek
citrom 0.25 db
leveskocka 1 db
tárkony 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
bors 0 ízlés szerint