Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns busa tepsis krumplival

Pikáns busa tepsis krumplival
Pikáns busa tepsis krumplival
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a halat. Sajnos ritkán eszünk, mert nem túl olcsó. De! Itt a busa! Ami szerényen megbújik a halas pulton, elfogadható áron, felfedezésre várva. Nem egy túl markáns ízű hal, de kicsi praktikával nagyon ízletessé tehető. Ez az én fisendcsipszem! :) Olvassátok csak! :)

hozzávalók / 2 adag

a busa elkészítése

a krumpliköret elkészítése

az uborkás majonéz elkészítése

Szólj hozzá!

elkészítés

a busa elkészítése

  1. A busát kb. fél centi sűrűséggel beirdaljuk, alaposan megsózzuk, és egy éjszakára fokhagymás tejbe áztatjuk.
  2. Pirospaprikával összekevert lisztbe forgatjuk, és zsiradékban, serpenyőben pirosra sütjük.

a krumpliköret elkészítése

  1. A közepes méretű krumplikat héjában, sós vízben félpuhára főzzük.
  2. Nagyobb hasábokra vágjuk, besózzuk, fűszerkeverékkel megszórjuk, és zsiradékkal óvatosan összekeverjük, majd az előmelegített sütőben, időnként megforgatva arany színűre sütjük. (Sokat kísérleteztem, hogy finom sült krumplit csináljak. Így elkészítve a legfinomabb.)

az uborkás majonéz elkészítése

  1. A csemege ubikat kicsi kockákra vágjuk, összekeverjük a tejfölös, fokhagymás majonézzel.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 21 982
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

a nikó

Mióta szakács: 2014.10.20.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült hal tepsis krumplikörettel és majonézzel, sült busa tepsis burgonyával, paprikás lisztben sült busa sült krumplival és uborkás majonézzel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

miju54
miju54 Wed, 2017-04-26 17:55

Már többször készítettem, nagyon finom, harmonizálnak az ízek, különleges a majonézes csemege uborkával. Annyit változtattam, hogy én a tepsis burgonyát nem főzöm meg előre, hanem a tepsiben olvasztok kevés zsiradékot - legjobb a kacsa v. liba - beleforgatom a burgonyát, sózom és a sütőt legalább fél órát nem nyitom ki. Fél óra után óvatosan megkeverem, és szép pirosra sütöm.

a nikó
a nikó / a nikó Wed, 2014-12-17 14:04

Ha valaki elkészítette már, kérem, írja meg, mennyire ízlett ily módon a busa. :)

1518
busa 50 dkg
1 kávéskanál
tej 3 dl
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 2 teáskanál
finomliszt 5 dkg
napraforgó olaj 2 dl
burgonya 50 dkg
2 kávéskanál
sertészsír 1 ek
majonéz 3 ek
tejföl 4 ek
fokhagyma 2 gerezd
csemegeuborka 3 közepes db