Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns chorizós tészta

Pikáns chorizós tészta
Pikáns chorizós tészta
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami újra vágytam, úgyhogy ezt találtam ki, illetve ezek a hozzávalók voltak itthon a "sufniban". Mert kísérletezni jó! Ez az adag 4 személyre szól, és még marad is. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát feltesszük főni sós, olajos vízben, a csomagoláson megadott ideig.
  2. Előkészítjük a hozzávalókat: a fokhagymát és a lilahagymát felaprítjuk, a kolbászt apró darabokra vágjuk, a paradicsomot is felszeljük a húsával együtt. A sajtot lereszeljük.
  3. Ha a tészta kész, leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel, majd félretesszük.
  4. Egy wokban vagy lábasban a vajat felolvasztjuk, majd a lilahagymát és fokhagymát beletesszük. 2 percig pirítjuk, majd beletesszük a chorizo kolbászt, megszórjuk fűszerpaprikával, ezt további 1 percig pirítjuk.
  5. Ezt követően mehet bele a paradicsom. Ezt felrottyantjuk, majd addig főzzük, amíg a paradicsom meg nem puhul. Ezt követően felöntjük a csirke alaplével, beletesszük a sűrített paradicsomot, majd fűszerezzük (só, bors cukor). Ezt hagyjuk rotyogni kb. 10-12 percig. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  6. Ha összeállt a szósz, beletesszük a krémsajtot, majd jól összedolgozzuk, visszatesszük főni további 5 percre. Ekkor kóstolunk, ha kell még bele fűszer.
  7. Ezt követően összeforgatjuk a szószt, a már kihűlt tésztával, a lángon. Ha kész, a tésztát átmerjük egy magas falú tepsibe, megszórjuk sajttal, és rápirítjuk a sajtot 10 perc alatt.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 046
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

ReDa

Mióta szakács: 2014.01.20.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csőben sült tészta chorizóval, paradicsomos-krémsajtos-chorizós tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1011
kagylótészta 500 g
vaj 2 ek
lila hagyma 3 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
chorizo 120 g
paradicsom 6 közepes db
fűszerpaprika 1 ek
sűrített paradicsom 7 ek
bazsalikom 4 teáskanál
csirke alaplé 2 dl
krémsajt 200 g
bors 1 ek
2 kávéskanál
cukor 2 ek
sajt 15 dkg