Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns csirke egészben sütve

Pikáns csirke egészben sütve
Pikáns csirke egészben sütve
100 perc / előkészület: 10 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem csak a sütödékben lehet finom grillcsirkét kapni. Otthon is készíthetünk tökéleteset. Van aki sörösdobozra ülteti a csirkét, úgy süti. Nekem ez a megoldás kevésbé szimpatikus, hiszen, ha simán, fektetve készítjük, akkor is nagyszerűen megsül. A fő, hogy finom pácot keverjünk hozzá, amivel folyamatosan kenegetjük!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Más fűszerezésű pácot is összeállíthatunk a csirkéhez: provanszit, magyarosat, nekünk ez a pikáns, kissé csípős változat ízlik a legjobban. Ha gyerekek is esznek belőle, akkor csak le kell húzni a bőrét és az alatta lévő omlós husit tálalni nekik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét alaposan megmossuk és besózzuk. A pocakjába tömjük bele az egyik tisztított felezett vagy negyedelt hagymát (ahogyan befér). Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Egy hőállótálat olívaolajjal kikenünk és ebbe fektetjük a csirkét, itt pihentessük, ameddig elkészítjük a pácot.
  3. Egy mixer gépbe dobáljuk bele először a másik tisztított hagymát nyolcadolva és a fokhagyma gerezdeket negyedelve, majd pár másodperc alatt aprítsuk össze. Ekkor jöhet a kisebb darabokba vágott chili (aki kevésbé szereti az erőset, szedje ki a magokat belőle), az olívaolaj és a fűszerek. Ezekkel mixeljük tovább a pácot krémszerű állagúra.
  4. A csirkét sütőecset segítségével vonjuk be a páccal. Két meghajlított fogpiszkálót szúrjunk a mellére, hogy az alufóliát, amivel letakarjuk, eltartsa tőle és ne ragadjon hozzá.
  5. Így letakarva mehet a csirke a sütőbe másfél órára sülni. Közben 20-30 percenként kenjük át páccal. Az alufóliát csak az utolsó 10 percre vegyük le, amikor a bőrét megpirítjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x30x4 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 882
elküldve: 5
receptkönyvben: 553
elkészítve: 23/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

egészben sült csirke, tepsis csirke, csípős csirke egészben sütve

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2014-07-07 01:59

Köszönöm az írást és örülök, hogy ízlett a csirke. Igen, a locsolás kicsit macera, de nagyon megéri! Üdv, G

525
csirke 1 kg
vöröshagyma 2 közepes db
chili 1 db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 8 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
cayenne bors 1 kávéskanál
köménymag 1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint