Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns csirkemellragu - mustáros, sajtos, tejszínes, tárkonyos

Pikáns csirkemellragu - mustáros, sajtos, tejszínes, tárkonyos
Pikáns csirkemellragu - mustáros, sajtos, tejszínes, tárkonyos
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel imádjuk a szaftos, ízletes ragukat, tokányokat, ételeket, így sok ilyen ételt ötlök ki, magamtól....ez is saját "agyszüleményem" :).....de nagyon pozitív értelemben, mert isteni.....mindenki nagyon, de nagyon elégedett volt vele.....sokszor készítem.....az isteni íze mellett nem elhanyagolható tény, hogy nincs vele sok macera, gyorsan össze lehet dobni ebédre, akár még vacsorára is - hétköznap is.....

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát felszeleteljük vékonyan, egy serpenyőben felhevített zsiradékon (étolaj, vaj) üvegesre dinszteljük, miközben pici sóval megszórjuk, s rányomjuk a fokhagymákat is.
  2. Ezután a mellcsíkokat rádobjuk, ételízesítővel, őrölt borssal fűszerezzük, összekavarjuk, együtt dinszteljük tovább a hagymákkal, amíg kifehéredik a hús.
  3. Ekkor rászórjuk a tárkonyt, öntünk rá 1 dl vizet, még ételízesítővel megszórjuk, összekavarjuk, s lefedve főzzük, amíg megpuhul a hús - alacsonyabb hőfokon. Közben kifőzzük a tetszés szerinti tésztát - én most olasz csavart tésztát főztem hozzá. Előkészítjük a további hozzávalókat is.
  4. Először a tömlős sajtot, mustárt, tejfölt kavarjuk ki egyneművé, majd ezt a keveréket a habtejszínnel simára.
  5. Amikor már puha a hús - nem sok idő -, a hagyma is szétfőtt, hozzáöntjük a húshoz a keveréket, jól átkavarjuk vele. Pár percig rotyogtatjuk tovább együtt, alacsonyabb hőfokon. Ha esetleg szükségét érezzük, még lehet - kóstolás után - fűszerezni!
  6. Végül a mini mozzarellát adjuk az egészhez - melyről előtte leöntöttük a levét -, s addig főzzük még, amíg elolvad, közben kavargatjuk. (Nem kell hozzá liszt, így kellően sűrű szaftja lesz!)
  7. Ha ízre is, állagra is tökéletes, készen is van, lekapcsoljuk a hőt, s hagyjuk állni egy rövid ideig. Ezt követően lehet tálalni, jóízűen falatozni! Nagyon finom, érdemes kipróbálni! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 12 590
elküldve: 0
receptkönyvben: 272
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirketokány

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2020-04-03 07:38

Kedves Zsanna! Nagyon jó érzés ilyen hozzászólást olvasni! Nagyon szívesen! Köszönöm, hogy a receptemnek bizalmat szavaztál! Annak pedig még jobban örülök, hogy ekkora sikered volt vele! Köszönöm a kedves szavaid, pozitív visszajelzésedet! Váljék kedves egészségetekre!
Vigyázzatok magatokra!!! Jó egészséget kívánok az egész csaldnak!!!!

Zsanna80
Zsanna / Zsanna80 Thu, 2020-04-02 11:44

Kedves Walaky!
Szuper a recept! 1000 köszönet érte!
Pulykából készítettem és főzőtejszínt használtam, isteni lett, hatalmas sikere volt a családom körében!

1134
csirkemell filé 50 dkg
vaj 5 dkg
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
tárkony 1 kk
fekete bors 0.5 kávéskanál
ételízesítő 3 teáskanál
mozzarella 10 dkg
habtejszín 250 ml
tejföl 150 g
tömlős krémsajt 10 dkg
mustár 4 ek
tészta 50 dkg
0 ízlés szerint