Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns csirkés ravioli gorgonzola szószban

Pikáns csirkés ravioli gorgonzola szószban
Pikáns csirkés ravioli gorgonzola szószban
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami finom ravioli receptet kerestem, meg is találtam, majd újragondoltam, és ez lett belőle.:) Isteni az ízharmónia, kicsit macerás, de megéri elkészíteni, itthon imádta mindenki!

hozzávalók / 2 adag

Tészta

Töltelék

Szósz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, alaposan összegyúrjuk, majd frissen tartó fóliába tekerjük, fél óráig a hűtőben pihentetjük.

Töltelék

  1. Miközben a tésztánk pihen, elkezdjük a tölteléket. A bacont olívaolajon megpirítjuk, beleszórjuk az újhagyma karikákat, 1-2 percig dinszteljük.
  2. Ekkor beletesszük a felkockázott csirkemellet, valamint a reszelt zellert. Sóval, borssal fűszerezzük, amíg pirul, majd rányomjuk a fokhagymákat.
  3. Addig dinszteljük, amíg a hús meg nem puhul (minimális mennyiségű vizet rakhatunk alá).
  4. Beleöntjük az egészet egy aprítógépbe/turmixba, majd tejföl hozzáadásával összedaráljuk (olyan állagú legyen, mint a hortobágyi húsos palacsinta tölteléke).
  5. A tésztát ekkor kinyújtjuk papírvékonyra (tésztagéppel könnyebb), majd kiszaggatjuk, megtöltjük, és derelyekészítő segítségével (félbehajtja, és összenyomja a tészta végét) ravioli formát készítünk.
  6. A kis batyukat forrásban lévő vízbe tesszük, megvárjuk, míg a víz tetejére feljönnek, onnantól számítva 1 perc múlva kiszedjük őket a főzővízből.

Szósz

  1. Vajon megpároljuk a karikákra vágott újhagymát és fokhagymát.
  2. A csapott ek lisztet hozzáadjuk, kicsit futtatjuk.
  3. Hozzáöntjük a tejszínt, ízesítjük sóval, borssal.
  4. Amikor a tejszín gyöngyözni kezd, beletesszük a kisebb darabokra felszeletelt gorgonzolát, és addig főzzük, amíg a gorgonzola el nem olvad.
  5. A bazsalikom leveleket apróra vágjuk, a végén beleforgatjuk a kész mártásba.
  6. A tortelliniket egy tányérra helyezzük, leöntjük a szósszal. Díszítésként bazsalikomlevelet teszünk rá.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 547
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

monami88

Mióta szakács: 2014.06.10.
6 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

házi tortellini, csirkehúsos tortellini tejszínes szósszal, csirkés tortellini, tejszínes gorgonzola szószban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MissEve
MissEve / MissEve Wed, 2014-11-05 14:18

Elkészítettem és az ízhatás lenyűgözött!! A tésztámon van még mit tökéletesíteni, de így is eszméletlen jó volt !! :-) Köszönöm!

1358
finomliszt 20 dkg
tojás 2 db
0 ízlés szerint
víz 2 ek
bacon 80 g
újhagyma 5 db
fokhagyma 2 gerezd
csirkemell filé 250 g
zeller 1 kis db
olívaolaj 2 ek
tejföl 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 0.5 dl
vaj 1 ek
újhagyma 2 db
fokhagyma 1 gerezd
főzőtejszín 250 ml
finomliszt 1 csapott ek
gorgonzola 100 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 6 levél