Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns ecetes tök

Pikáns ecetes tök
Pikáns ecetes tök
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tavaly nagyon sok döblec lett a kertben, nem szerettük volna, ha kárba megy, ezért jó pár üveggel eltettünk belőle.

Jó kis vitaminforrás a téli hónapokra! :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt alaposan megmossuk, héját levágjuk, magját kikaparjuk. A húsát 2 cm nagyságú kockákra vágjuk, és a cukorral összekeverjük. 3 órát állni hagyjuk.
  2. A fokhagymát megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük. Az ecetet 500 ml vízzel, a fokhagymával, chilivel és a rózsaborssal felfőzzük. A tök hozzáadásával még kb. 8 percet főzzük.
  3. A tököt a lé nélkül üvegekbe töltjük. Az ecetes levet ízles szerint sózzuk, majd újra felfőzzük. Forrón az üvegekbe töltjük. Azonnal lezárjuk az üvegeket, és fejre állítjuk őket. Jól bebugyolálva legalább 24 órát dunsztolni hagyjuk.
  4. Elkészítestől számítva 4-6 héten belül fogyasztható.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 934
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Bubbancs

Mióta szakács: 2011.12.16.
10 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: befőtt, kompót, fűszerek házilag

egyéb elnevezések

fűszeres ecetes tök, fokhagymás hokkaido tök, chilis tök dunsztolva

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vending
vending Sun, 2012-12-16 12:23

Szia!
Szeretném elkészíteni ezt a különlegességet.
5%os almaecetem van itthon,azzal elkészíthetem ?
A borecet amit ír a recept hány %os (az ecet mennyiségének a kiszámolásához lenne fontos ,ha az almaecet is jó hozzá )
Köszönettel Kata

Bubbancs
Bubbancs / Bubbancs Wed, 2012-12-19 19:47

Kedves Kata,

Keszult mar 5- es 7%-os ecettel is, mindkettovel fincsi lett. Az almaecet is passzol hozza!
Nekem a legjobban akkor izlik, ha elotte kicsit behutom :)
Udv. Bubbancs

kelemen erzsebet
kelemen erzsebet Sat, 2012-03-03 19:23

Szia Bubbancs!
Ma nekiláttam, és 3 kg tökből elkészítettem. Annyit változtattam csak, hogy nem volt idő a 3 óra pihenésre a cukros töknek, így rögtön főztem. Jól néz ki az üvegben. Nem valószínű, hogy akár 4 hétig is hagyjuk érlelődni, szerintem nagyon hamar meg fogjuk kóstolni.

Bubbancs
Bubbancs / Bubbancs Sun, 2012-02-26 19:14

kedves erzsebet, a nagydobosit meg en nem ismertem, ezert rakerestettem...abbol keszitettem en is el, csak mi maskepp nevezzuk :)
a hokkaidot ausztriaban ismertem meg, es azota sutjuk, fozzuk. abbol is rengeteg nott, de szivesen fogyasztottuk ugy leveskent, mint foetelkent elkeszitve.

kelemen erzsebet
kelemen erzsebet Sat, 2012-02-25 16:53

A hokkaido tököt nem ismerem, de nekem a hagyományos nagydobosiból van még jónéhány méretes példány a pincében. Szerinted abból is működne ez a recept?

588
hokkaido tök 750 g
cukor 250 g
fokhagyma 2 gerezd
fehérborecet 180 ml
chili 5 db
rózsabors 1 teáskanál
0 ízlés szerint