Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns és édes zöldséges pite

Pikáns és édes zöldséges pite
Pikáns és édes zöldséges pite
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pikáns és édes. Iránban büfé részeként szolgálják fel.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Partikra, piknikre, érdekességként kiváló. Ebédre vagy vacsira salátával vagy quinoával is finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot megmossuk, ereit kitépjük, és falatnyi darabokra vágjuk.
  2. A padlizsánt 1cm-es kockákra felvágjuk. Egy edényben besózzuk, és hagyjuk állni.
  3. A sütőt 220 Celsius fokra előmelegítjük. Egy jénait vagy kerámia sütőtálat is beteszünk a sütőbe felmelegedni.
  4. Egy serpenyőben, 1 evőkanál olívaolajon megpároljuk a spenótot. Néha megkeverjük. Szűrőben hagyjuk lecsepegni.
  5. A vajat 1 evőkanál olívaolajjal felolvasztjuk egy serpenyőben - akár ugyanabban, amiben a spenótot is pároltuk, ha papírtörlővel kitöröltünk - és addig melegítjük míg felhabosodik.
  6. A salottahagymákat feldaraboljuk, és az olajos vajon üvegesre pároljuk.
  7. A padlizsán levét szűrőn kinyomkodjuk, és a salottahagymára dobjuk. Együtt pirítjuk 5 percig.
  8. A spenótot is hozzáadjuk, és 3 percig együtt pároljuk.
  9. Majd a mazsolát és a fenyőmagot is beleszórjuk, és együtt pároljuk 2 percig.
  10. Egy keverőtálban a tojásokat kicsit felverjük. A kurkumát, kaport, szegfűborsot és mentát belekeverjük.
  11. A sütőből kivesszük a jénait vagy kerámiatálat, és 1 evőkanál olívaolajjal kikenjük. A salottás-padlizsános-spenótos keveréket a jénaiba vagy sütőedénybe öntjük. A tojásos keveréket ráöntjük, és óvatosan elkeverjük.
  12. 15 percig sütjük, majd nyitott sütőajtónál hagyjuk hűlni.
  13. Melegen vagy hidegen tálaljuk. Hűtőben tároljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 562
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

uggah, iráni tojás, quiche, tésztamentes quiche, spenótos tojás, padlizsános tojás, fritatta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

177
padlizsán 1 kis db
1 ek
olívaolaj 3 ek
spenót 15 dkg
salottahagyma 2 közepes db
vaj 2 ek
tojás 4 db
szegfűbors 1 késhegynyi
kurkuma 1 kávéskanál
kapor 1 ek
menta 1 teáskanál
fenyőmag 2 ek
mazsola 2 marék