Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns fűszerolaj

Pikáns fűszerolaj
Pikáns fűszerolaj
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokoldalúan használható: salátaolajnak, grillezéshez, ételelek alá, tepsiben sütött húsokhoz. A belevalókat bátran lehet variálni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Konyhatündér barátnőknek apró ajándék is lehet. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 500 ml-es, szép, üres üvegbe tesszük a paprikákat, zöldfűszereket, gerezdekre szedett fokhagymát.
  2. Az apró fűszereket is beleszórjuk.
  3. Feltöntjük a két olaj keverékével.
  4. Parafadugóval lezárjuk, hűvös helyen tartjuk 1-2 napot, amíg összeérik.
  5. Felhasználása sokrétű, felbontás után hűtőben tároljuk!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 837
elküldve: 4
receptkönyvben: 289
elkészítve: 9/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: befőttek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
alkalom: karácsonyi gasztroajándék

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: fűszerek házilag
hasonló kategóriák: kompót, télire, befőtt

egyéb elnevezések

fűszeres olaj, fűszerolaj bazsalikommal és rozmaringgal, chilis-zöldfűszeres olaj, olaj sokféle fűszerrel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kiskegyed62
kiskegyed62 Thu, 2012-03-08 14:42

Kedves Jahin!
Nagyon szép és guszta a kép! Köszönöm a tippet, megcsinálom, bőven lesz kiknek ajándékba adni (egy időre megoldódik az ajándékozási problémám!:)) ), persze magamnak is legyártom, nehogy már kimaradjak a jóból! :))

776
napraforgó olaj 2 dl
olívaolaj 2 dl
chili 3 db
rozmaring 1 szál
bazsalikom 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 fej
köménymag 1 kávéskanál
négyszínű bors 1 kk
mustármag 0.5 kk