Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns gombafejek Camembert-rel

Pikáns gombafejek Camembert-rel
Pikáns gombafejek Camembert-rel
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mint oly sok más étel, ez is néhany maradék összedobálásából született. :-)


hozzávalók / 4 adag

A pikáns gombafejekhez

A tálaláshoz

ajánlat

Élettani hatása: erösen savasít.
Fogyasztása csak lúgosító ételek mellett javasolt.
Egyéb tudnivalókat itt olvashatsz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk és lecsepegtetjük a gombát.
  2. Serpenyőben felforrósítjuk az olívaoljat és néhány másodpercig pirítjuk benne az aprított fokhagymát.
  3. Beletesszük a gombát, a szószt, a chiliport és a borsot. 
  4. Addig pároljuk fedő alatt (és közben kevergetjük), amíg a gomba fel nem szívja az összes olajat és levet nem ereszt.
  5. Ekkor levesszük róla a fedőt és addig kevergetjük tovább, amíg a levének egy része újra el nem fő (de ne főzzük el az összeset).
  6. Ha kész, hozzáadjuk a sót, a petrezselymet, rottyantunk rajta egyet és kész.
  7. Locsoljuk meg a citromlével.
  8. Tálaljuk ruccolával és krémes sajtokkal, a gomba levével megcsurgatva.
  9. Ropogós friss kenyér a legjobb hozzá. :-)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 164
elküldve: 0
receptkönyvben: 172
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

gomba-egytál krémes sajtokkal, pikáns gombatál ruccolával és camembert-rel, camembert-es pikáns gomba ruccolával, fűszeres párolt gomba sajtokkal és ruccolával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Shasa
Shasa Wed, 2012-09-19 19:12

Nagyon szépen köszönöm az inspiráló ötletet, nekem kicsit olajos maradt a "lé", de az csak az én bénázásom volt :D Nagyon finom lett, paradicsommal-sajttal pillanatok alatt eltűnt :)

zsu327
Zsu / zsu327 Wed, 2010-09-15 19:12

Ma megcsináltam, és nagyon finom volt!!!! A worcester-szósz helyett én 1 ek. szójaszószt kevertem el 1 ek. balzsamecettel, nagyon jó lett. És nekem a friss paradicsom elengedhetetlen volt mellőle, de köszi nagyon az ötletet!

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-09-15 21:30

Szia Zsu!
Dejódejódejó! A paradicsom szuper ötlet, a többi fűszerezés pedig mind variálható.
Nagyon örülök, hogy ízlett, köszönöm, hogy kipróbáltad a receptet!
Eszter

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-03-20 13:19

A gombat nem szabad megmosni csak torolni,
mert fel vizet sziv magaba

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2010-03-20 14:45

Ez bizony így van, de sajnos a néha a gomba, amit megveszünk, tiszta föld és bizony muszáj megmosni, mert a törölgetés nem sokat segít.
Ilyenkor folyóvíz alatt mosom, hogy minél kevésbé szívja meg magát.

296
gomba 500 g
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 6 ek
worcestershire-szósz 2 ek
chili 1 késhegynyi
citromlé 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 2 ek
rukkola 100 g
camembert sajt 100 g
camembert sajt 100 g