Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns hagymás gyors kenyér

Pikáns hagymás gyors kenyér
Pikáns hagymás gyors kenyér
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

MIvel szeretem a különleges ízesítésű kenyereket, így ez is nagy kedvenc lett.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd ha kicsit kihűlt, a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk.
  2. Duplájára kelesztjük, cipóra formáljuk, bevagdossuk a tetejét kb. fél cm mélyen, majd olajozott tepsire rakjuk.
  3. A tepsin még egy fél órát keleszthetjük, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 585
elküldve: 1
receptkönyvben: 174
elkészítve: 2/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombicsek

Mióta szakács: 2011.06.05.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

hagymás kenyér, pikáns kenyér

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szemyné
Padlizsán / Szemyné Sat, 2014-07-05 19:46

Ez a recept csodálatos! :D Hónapok óta szemeztem vele, de csak most jutottam odáig, hogy meg is süssem. Kár, hogy eddig vártam vele! Tökéletes lett, nagy sikert aratott. Köszönjük szépen, hogy megosztottad velünk!

Magdus a sef
Magdus a sef Fri, 2013-01-11 10:00

Köszönöm a receptet,valami isteni finom.Ma készítem el másodszorra el,de vöröshagyma helyett lila hagymát rakok bele.

nemgabi
nemgabi / nemgabi Sun, 2012-04-01 13:12

Nagyon finom és nagyon különleges ez a kenyér! Nekem éppen nem volt oregánóm, helyette egy kis bazsalikomot tettem bele. Az 5 dkg élesztőt kicsit sokalltam, csak felével készítettem.Nem akarok okoskodni, de 1 zacskó instant élesztő úgy tudom, 2,5 dkg frissnek felel meg.

Gombicsek
Gombicsek / Gombicsek Thu, 2012-04-05 12:31

Nekem ez az arány vált be,de ha Neked jobb fél csomaggal csinálni akkor használd úgy a receptet.Hisz annyi mindentől függ a kelesztés és a sütés,hogy szerintem nincs két egyforma alkalom amikor ugyanúgy sülne meg akár sütemény akár kenyér. A lényeg,hogy Neked megfeleljen!:)
Jó sütögetést!:)

Gombicsek
Gombicsek / Gombicsek Thu, 2012-04-05 12:32

Ami most van itthon instant élesztő az pl. 7 dkg friss élesztőnek felel meg. Legalább is ez van ráírva.:)Gyártónként változik nyilván.

Gombicsek
Gombicsek / Gombicsek Thu, 2012-01-12 17:50

Bocs,hogy nem válaszoltam rögtön de egyszerűen nem jelezte,hogy hozzászólás érkezett.
Módosítottam az adatokon és beírtam a csésze méretét.Nálam hamarabb megsült mint 50 perc ezért rossz,hogy nem lehet beírni pl.hogy 30-50 perc a sütése,mert valószínűleg sütőtől is függ.

Baba02
Baba02 Fri, 2012-01-06 18:22

Köszi Horvi,így holnap én is nekiállok megsütni:)

Horvi
Horvi Fri, 2012-01-06 13:58

Sziasztok!Megcsináltam,3dl-es bögrével mértem,hagyományos élesztővel.Egyszerű sütőm van,2x lekentem vízel 55 percig sütöttem,kb.200 fokon.Nagyon finom lett:D

Csipszi
Csipszi Thu, 2012-01-05 21:23

Szia! Hogy étezik, hogy 180 fokon 20 perc alatt megsül? Szerintem, itt valami nem stimmel.

myldy
myldy Thu, 2012-01-05 10:45

Szeretném elkésziteni,de van egy kérdésem.Az instant élesztőt csak bele kell gyúrni, vagy fel kell futtatni vizben először?

Baba02
Baba02 Thu, 2012-01-05 09:50

Nagyon jól néz ki,de mekkora a csésze méret?Szeretném megsütni,de nem mindegy,hogy 2 dl-es,vagy 3 dl-es!
Köszi a választ

375
finomliszt 3 bögre
víz 3 dl
instant élesztő 1 tasak (11 gr)
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
oregánó 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint