Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns harcsafasírt zabpehellyel

Pikáns harcsafasírt zabpehellyel
Pikáns harcsafasírt zabpehellyel
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a hús nélküli fasírtféléket. A zabpelyhet jellegtelen íze teszi alkalmassá arra, hogy bátran próbálkozzunk a fűszerezésével. Arra gondoltam, a halhús megfelelően egészséges társa lehet. A családom értékelte a próbálkozásomat. Barbecue vagy carbonara szósszal, de önmagában is nagyon finom...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A harcsafilét robotgéppel összevágjuk vagy ledaráljuk (nem kell pépesnek lennie).
  2. A zöldség alaplét ráöntjük a zabpehelyre, és megvárjuk, amíg az felszívja.
  3. Felverjük a tojásokat, és a zabpehelyhez keverjük.
  4. Hozzáadjuk a halhúst, ízlés szerint a sót, borsot, kakukkfüvet, halfűszert, a fél citrom héját és levét, majd jól összekeverjük.
  5. A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 222
elküldve: 4
receptkönyvben: 93
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

bogizoli

Mióta szakács: 2012.10.27.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

halfasírt, fűszeres-citromos halfasírt, harcsafasírt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Timuli
Timuli Thu, 2013-01-31 14:06

Szia Bogizoli! A te receptedet vettem alapul, de lusta voltam lemenni a boltba, úgyhogy azt használtam, ami itthon volt éppen! Az arányokat megtartottam, de én 2 db halászlékockával főztem fel az 5 dl vizet és abba áztattam a zabpelyhet. Citrom és kakukkfű nem került bele, de törtem bele pár gerezd fokhagymát, és persze sót és borsot. Nagyon finom lett, próbáld ki így is! Köszi a tippet!

bogizoli
bogizoli / bogizoli Sat, 2013-02-02 17:01

Szia Timuli!
A recept, csak egyfajta irányadó, de bármiben eltérhetünk tőle ízlésünk szerint.
Örülök, hogy meglátogattál és én köszönöm a tippet!

939
afrikai harcsa 30 dkg
zabpehely 15 dkg
tojás 2 db
zöldség alaplé 5 dl
hal fűszerkeverék 0 ízlés szerint
citromlé 1 fél citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 3 dl