Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns kukoricaleves Ritutól

Pikáns kukoricaleves Ritutól
Pikáns kukoricaleves Ritutól
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először az egyik barátnőmnél ettem ebből a kukoricalevesből. Azóta rabja vagyok ennek a levesnek.:) Akik szeretik a csípőset, nem fognak csalódni.

A recept habarással is elkészíthető, de szerintem a liszt elhagyható belőle!:) Ha valaki nem szereti a csípőset, akkor az erős paprikakrém vagy az erőspaprika elhagyható!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répákat karikára, a hagymát kockára vágjuk, majd együtt megpirítjuk az olajon.
  2. Felöntjük a vízzel, és a kukorica levével, majd hagyjuk felforrni.
  3. Ha forr a vízunk, beledobjuk a leveskockát, és az összes fűszert beleszórjuk, kivéve a curryt. Ha nem puha a zöldség, akkor kb. 10 percet főzni hagyjuk.
  4. A tejfölt beleöntjük a levesbe, majd a curryt  is beleszórjuk.
  5. A kukoricát is beleöntjük, és hagyjuk felforrni.
  6. Ha kellően felforrt, akkor hozzáadhatjuk utólag az erős paprikakrémet vagy az erőspaprikát.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 262
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ritu

Mióta szakács: 2012.04.18.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csípős kukoricaleves, curry-s kukoricás leves, fűszeres zöldségleves kukoricával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

371
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
csemegekukorica 280 g
tejföl 450 g
leveskocka 2 db
babérlevél 3 db
szegfűbors 1.5 teáskanál
bors 0.5 kk
curry por 1 kk
víz 2 l
0 ízlés szerint
csípős paprikakrém 1 ek
napraforgó olaj 1 ek