Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns lecsó ínyenceknek

Pikáns lecsó ínyenceknek
Pikáns lecsó ínyenceknek
65 perc / előkészület: 25 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki nem szereti nagyon pikánsan, a csípőspaprikát elhagyhatja belőle.

 


hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, majd a paprikákkal együtt rusztikus darabokra vágjuk. A kolbászt és a csípőspaprikát felkarikázzuk, a hagymát félfejre vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk.
  2. Az olajat felforrosítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és a kolbászt. Kb. 10 percig dinszteljük, majd beletesszük a paprikát. Pirospaprikával, vegetával, őrölt borssal fűszerezzük és fedő alatt kb. 10 percig pároljuk.
  3. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot, a tarhonyát és a csípőspaprikát. Chiliszósszal, cukorral, fokhagymával, valamint apróra vágott friss bazsalikommal ízesítjük. Kb. 10-15 perc alatt készre főzzük. Ha nem lenne elég a paradicsom által engedett lé, kevés vízzel pótoljuk. Ha szükséges utánasózzuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 185
elküldve: 2
receptkönyvben: 59
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Damayanti

Mióta szakács: 2011.08.29.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

fűszeres lecsó

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2011-09-06 10:53

Kedves Heni!
2011.09.05. legnézettebb receptje a Tiéd :)
Gratulálunk!
Üdvözlettel:
NoSalty.hu csapata

Pubby
Pubby Mon, 2011-09-05 20:04

Nálam a pikáns lecsó hat személyre így néz ki: fél kiló hagyma (vastagra karikázva), két kiló paprika (nagy darabokra vágva), egy kiló paradicsom (megnyúzva, felszelve), egy fej fokhagyma (8-10 gerezd, megpucolva, apróra vágva), 20 deka kolozsvári szalonna felkockázva, egy pár kolbász felkarikázva, egy kanál mangalicazsír, só, pirospaprika, őrölt kömény, őrölt szerecsendió, erőspaprika ízlés szerint. A sorrend, értelemszerűen: zsír, szalonna, hagyma, kolbász, paprika, paradicsom, fűszerek. Hozzá magam sütötte kenyér, előtte egy stampedli pálinka, utána fröccs, vagy sör, ki mit szeret.

regnis
regnis Mon, 2011-09-05 17:19

6 személyre 4 paprika és 3 paradicsom? Nem sok egy kicsit? Úgy látszik, nekem más jelent a lecsó, mint fogalom.

szuszi
Jolán / szuszi Mon, 2011-09-05 14:29

Hát nem is tudom.....kissé messze esik a lecsótól. Vegetát, chiliszószt, meg bazsalikomot...áhh, ja meg a tarhonya.
Nem nevezném lecsónak, pláne nem inyenceknek valónak!
De attól még biztosan finom.

regnis
regnis Mon, 2011-09-05 12:45

1. Szerintem, ez inkább lecsós tarhonya.
2. Vegetázott és cukrozott ételt nem javasolnék ínyencek számára....

236
vöröshagyma 2 közepes fej
paprika 4 db
paradicsom 3 db
lecsókolbász 20 dkg
hegyes erős paprika 1 db
fokhagyma 4 gerezd
tarhonya 10 dkg
chiliszósz 1 ek
cukor 1 ek
napraforgó olaj 4 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint