Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns mangós sárgarépaleves

Pikáns mangós sárgarépaleves
Pikáns mangós sárgarépaleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hidegen és melegen egyaránt finom. Aki szereti, készítheti korianderlevéllel, mogyoróolajjal is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított, kockára vágott sárgarépát karamellizáljuk az olívaolajon. Hozzáadjuk a fahéjat, római köményt, curry port, és kicsit a fűszerekkel is pirítjuk még. Felöntjük kb. 1,2 liter vízzel, és fedő alatt, alacsony lángon puhára főzzük.
  2. A mangót a magja mellett haladva, éles késsel feldaraboljuk héjastól. A kapott darabokon a gyümölcshúst -óvatosan, hogy a héját ne vágjuk át- felkockázzuk, majd leválasztjuk a héjról.
  3. A puhára főtt répához adjuk a mangóhúst, a lereszelt fokhagymát, a kókuszkrémet, és botmixerrel pürésítjük.
  4. Sóval, borssal, limelével és chilipehellyel ízesítjük.
  5. Tálaláskor meghintjük friss petrezselyemlevéllel, és szezámolajat csepegtetünk rá.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 225
elküldve: 0
receptkönyvben: 2
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ceglédi Manka

Mióta szakács: 2019.04.21.
13 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

pikáns répakrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

264
sárgarépa 40 dkg
mangó 1 közepes db
kókuszkrém 1.5 dl
fokhagyma 1 gerezd
fahéj 1 kávéskanál
római kömény 1 kávéskanál
curry por 1 kávéskanál
limelé 0.5 lime-ból nyert
chilipehely 1 teáskanál
szezámolaj 1 ek
petrezselyem 0.5 csokor
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 12 dl