Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns mexikói húsleves

Pikáns mexikói húsleves
Pikáns mexikói húsleves
0 perc /
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy étteremben ettünk ilyet először, azóta is ki szerettem volna próbálni, mert nagyon-nagyon finom! Ajánlom mindenkinek, aki vevő az érdekesebb, különlegesebb, pikánsabb ételekre!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kockázzuk fel a csirkemellet, majd főzzük puhára az alaplében. (Ha nincs előre elkészített alaplé, akkor készítsünk húslevest, a szokásos zöldségek hozzáadásával, amelyeket - ha puhára főtt a hús - a végén kiveszünk a levesből, és vadas jellegű pürét készíthetünk belőle).
  2. Ezalatt készítsük elő a többi hozzávalót: az avokádót, a petrezselymet és a lilahagymát aprítsuk fel.
  3. Amikor megpuhult a hús, adjunk a leveshez fél evőkanálnyi pirospaprikát, majd tegyük bele a hagymát, avokádót és petrezselymet. Ekkor már levehetjük a tűzről, mert úgy finom, ha ez utóbbi három hozzávaló szinte nyers marad a levesben.
  4. Tálaláskor szaggassunk a tányérba csípős tortillát, és csorgassunk rá citrom vagy lime levet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 144
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd
konyha: mexikói
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsleves avokádóval, avokádós citromos húsleves, pikáns húsleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

420
szárnyas alaplé 3 l
csirkemell filé 1 db
avokádó 2 db
lila hagyma 2 db
petrezselyem 1 csokor
fűszerpaprika 0.5 ek
citrom 1 db
tortilla lap 5 db