Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns mogyoróvajas csirkemellcsíkok

Pikáns mogyoróvajas csirkemellcsíkok
Pikáns mogyoróvajas csirkemellcsíkok
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretek minden olajos magot és a mogyoróvaj már régóta érdekelt, de eddig csak olyanokat láttam, amelyek tele voltak cukorral, vagy más összetevővel, ami nekem nem tetszett. Most találtam egy bio mogyoróvajat, amiben csak mogyoró és egy kis só van, nagyon finom és szuper az íze. Megnéztem több mogyoróvajas-húsos receptet, ezek alapján találtam ki, hogy hogyan is ízesítsem a csirkét. Nagyon finom lett, mert szeretem a csípős ízeket, biztos, hogy többször is elkészítem, többféle körettel kipróbálom.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Én párolt zöldségekkel ettem, úgy is finom, ha összekeverjük a szószos húst velük. Rizzsel is jó lehet, de párolt zöldségekkel összekeverve tésztafeltétként is el tudom képzelni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet felcsíkozzuk és bepácoljuk a fent felsorolt hozzávalókkal. ( kivéve a vizet és a vöröshagymát)
  2. A hagymát felaprítjuk és vízben, fedél alatt megpároljuk.
  3. Kb. 5 perc után hozzáadjuk a pácolt csirkét. A mogyoróvaj elég sűrű, ha nem elég a hagymához adott víz, lehet higítani a szószon.
  4. Megfőzzük és tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 415
elküldve: 4
receptkönyvben: 246
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Mimi

Mióta szakács: 2011.06.16.
19 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csípős csirkemellcsíkok mogyoróvajon, csirkemellcsíkok pikánsan, pikáns csirkemell mogyoróvajjal

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

macska rozi
macska rozi Sat, 2012-10-27 22:49

Mivel imadom a mogyorovajat,ma ez volt a menu mazsolas rizzsel.Jol sikerult:)igazi kulonlegesseg.

K-rebi
K-rebi Wed, 2011-09-07 16:46

Hmm! Nagyon jól sikerült a recept, pedig közben aggódtam, hogy nem fogja elfőni a vizet, hogy összeáll a massza, de a végére minden kialakult és isteni lett! Házi mogyoróvajjal készítettem (földimogyoró, pici só, kiskanál méz, kis olaj) és egy kicsit több erős pistát tettem bele, így jó csípős lett, nagyon finom, ajánlom mindenkinek.

Mimi89
Mimi / Mimi89 Wed, 2011-09-07 16:52

Örülök, hogy jól sikerült! :) Én is nemsokára újra elkészítem.
Közben nekem is sikerült házi mogyivajat gyártanom: teljesen natúr földimogyorót mikróban megpirítottam, majd a késes turmixgépemben addig daráltam, míg krém nem lett belőle. Majdnem 100% mogyoró, csak 1 csipet só van benne. :)

villers
villers Thu, 2011-07-21 15:18

Csak egy ötlet... Simán tudsz "mogyoróvajat" csinálni. A megpucolt földimogyorót késes mixerbe teszed, és tökéletes lesz. Ha nem elég "vajas", akkor ízlés szerint tehetsz hozzá olivaolajat. Bármeddig eláll, és legalább tudod, hogy mi van benne... A só ízlés kérdése, én nem szoktam beletenni.

Szotyi78
Szotyi művek / Szotyi78 Mon, 2011-07-25 15:46

...az otthoni mogyoróvajhoz...én (vagyis inkább az otthoni erős férfikéz) mozsárban szoktam összezúzni a sima sós pörkölt mogyit. Tényleg pont olyan, mint a vagyonokért árult, mindenféle cuccal kenhetővé tett bolti :)

Mimi89
Mimi / Mimi89 Thu, 2011-07-21 16:06

Köszi. :) 1x már próbáltam, igaz csak turmix gépem van, de olyan, ami a jeget is vágja, úgyhogy elég jól aprít. Akkor elég darabos lett... Lehet tovább kellett volna hagynom, vagy amit mondasz, az oliva a megoldás. Ki fogom próbálni, ha elfogy a bolti mogyoróvajam. :)

263
csirkemell filé 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
mogyoróvaj 3 teáskanál
szójaszósz 1 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
csípős paprikakrém 1 kávéskanál
dijoni mustár 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 2 dl