Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns nyári fokhagymás savanyúság tartósítószer nélkül

Pikáns nyári fokhagymás savanyúság tartósítószer nélkül
Pikáns nyári fokhagymás savanyúság tartósítószer nélkül
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha elkészítjük, pár nap míg összeérnek az ízek és már élvezhetjük is a ropogós házi savanyú csemegénket!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tartósítószermentesen étkezőknek ajánlom...

Pikáns ízt kap a cayenne borstól (ami valójában erőspaprika), aki nem szereti az erőset, hagyja ki.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A páclevet először is elkészítjük, vagyis a vízzel felforraljuk a fűszereket, ecetet, cukrot, stb.
  2. Közben az összes zöldséget jól megmossuk, én meghámozom, aki nem szeretné, nem muszáj. A fokhagymát is pucoljuk meg, hagyjuk meg egészben, majd a többi zöldséget kb. 1 cm-es vastagságra és az üveg magasságához mért hosszúságra vagdossuk.
  3. Ezután steril befőttesüvegeket előkészítünk, szépen szorosan, hosszú részénél fogva felváltva a zöldségeket, hogy szép színes legyen, beleadagoljuk az üvegekbe.
  4. A tetejére a maradék helyekre a fokhagymát, vagy akár az aljára is elhelyezzük, majd a még forró páclével leöntjük egészen az üveg pereméig, majd lezárjuk az üveg fedelét.
  5. Így hagyjuk 4-5 (de 1 hétig is lehet) napig, előfordulhat, hogy kicsit megzavarosodik a leve, de az ízén nem változtat. Ilyenkor tegyük hűtőbe, és tartsuk ott, amíg el nem fogy.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 746
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pikáns gyors kevert nyári savanyúság, nyári savanyúság, savanyú retek, színes savanyúság, savanyú répa, tartósítószermentes savanyúság, házi nyári savanyúság

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

60
jégcsapretek 0.5 db
sárgarépa 1 közepes db
fokhagyma 6 gerezd
víz 3 dl
ecet 1 dl
nádcukor 4 dkg
13 g
bors 0 ízlés szerint
szegfűszeg 2 db
mustármag 0 ízlés szerint
cayenne bors 1 késhegynyi