Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns ötfűszeres sült tészta

Pikáns ötfűszeres sült tészta
Pikáns ötfűszeres sült tészta
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor fűszereztem már kínai ötfűszer-keverékkel különböző húsokat, de most valami húsmentes ételre vágytam. Gondoltam, összeütök valami egyszerű és gyors sült tésztát. Beledobáltam minden fűszert, amit itthon találtam. :) Nagyon ütős és intenzív ízvilága lett, és egyáltalán nem hiányzott bele hús. Ha elég merész vagy, kipróbálod! Nem fogsz csalódni... Én függő lettem tőle. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük.
  2. Miközben a tésztánk fő, egy nagy serpenyőben (legjobb a wok) - a lime és az újhagyma kivételével, kis lángon, kevergetve addig melegítjük a hozzávalókat (kb. 10 perc), amíg a paradicsomok összeesnek, és szaftossá teszik az alapot.
  3. Miután a tésztát leszűrtük (nem kell hideg vízzel leöblíteni, maradjon forró,) ráborítjuk erre az alapra, és alaposan összekeverjük.
  4. Tálaláskor egy negyed lime levét csurgassunk a tetejére, majd szórjunk rá újhagymakarikákat.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 737
elküldve: 1
receptkönyvben: 92
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Monique

Mióta szakács: 2013.04.06.
73 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
receptverseny: Pasta al dente - receptverseny a Barillával!
kategória: tészta
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vegetáriánus tészta, zöldfűszeres tészta, pikáns fűszerezésű spagetti, fokhagymás tészta, ötfűszeres sült spagetti tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

655
spagetti tészta 50 dkg
koktélparadicsom 50 dkg
petrezselyem 1 csokor
koriander 1 csokor
bazsalikom 2 teáskanál
provence-i fűszerkeverék 1 teáskanál
kínai ötfűszer-keverék 1 teáskanál
gyömbér 2 teáskanál
chili 1 db
fokhagyma 1 fej
méz 1 teáskanál
ételízesítő 2 teáskanál
olívaolaj 6 ek
lime 1 db
újhagyma 6 db