Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns paradicsomos bab

Pikáns paradicsomos bab
Pikáns paradicsomos bab
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedves ismerősöm jött hozzám vendégségbe, aki vegán. Gondoltam, csinálok neki egy egyedi receptet, amit én is szívesen megennék (én húspárti vagyok, de a bab se rossz). Így született ez. Annyira megtetszett neki, hogy múlt héten elkészítette a családjának is, akik szintén dicsérték. Így bátorkodom megosztani itt is. Amilyen egyszerű, annyira jó.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Önmagában is remek, de tésztával, rizzsel esetleg kuszkusszal is kiváló.

Egy kis fehérborral remekül fellehet még jobban dobni.

Ezt a receptet videóban is elkészítem, youtube csatornámon megtaláljátok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olívaolajban megdinszteljük a félbevágott gyöngyhagymát
  2. Erre jöhet a nagy kockára vágott vöröshagyma. Kicsit megsózzuk, hogy gyorsabban kiengedje a levét. Nem akarjuk, hogy megpiruljon!
  3. Ahogy elkezd pirulni, jöhet a kibelezett, felkockázott paradicsom (lehet bőrével együtt). Ekkor fűszerezzük intenzívebben, és öntsünk kicsit a gyöngyhagyma levéből is az ételbe, ettől lesz igazán pikáns.
  4. Ha áztatott babból készítjük, előre felesre főzzük meg (vagy kicsit még tovább), attól függően, mennyire szeretnénk szétfőzni a paradicsomot. A konzervbab ilyen szempontból egyszerűbb, hiszen pár perc főzés után, máris puha. Szóval, beletesszük a babot, igényünknek megfelelően, készre főzzük. Én szeretem, ha minden harapható állagú. Készre főzzük.
  5. Lisztszórással sűrítjük. Persze lehet más módszerrel is, de én nem szeretek hozzáadni semmi plusz zsiradékot.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 315
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Wurgar Falodája

Mióta szakács: 2020.05.06.
3 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bab paradicsomszószban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

273
vörösbab 25 dkg
paradicsom 20 dkg
vöröshagyma 15 dkg
ecetes gyöngyhagyma 5 dkg
0 ízlés szerint
oregánó 1 tk
bazsalikom 1 tk
metélőhagyma 2 ek
fehér bors 1 kk
olívaolaj 1 ek
finomliszt 1 ek