Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns paradicsomos töltött paprika

Pikáns paradicsomos töltött paprika
Pikáns paradicsomos töltött paprika
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy kedvenc, kicsit modernizálva.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikákat mossuk meg és távolítsuk el a magházát.
  2. A darált húshoz adjuk hozzá a tojásokat, és 50 g apró kockára vágott vöröshagymát. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és 3 cikk pürésített fokhagymával. Tegyük bele a rizst és a finomra vágott kaprot, majd keverjünk belőle egy ízletes húsmasszát. A masszával töltsük meg a paprikákat és a masszás végét tenyérrel simítsuk le.
  3. A paradicsomokat, zellert, a maradék vöröshagymát, 3 cikk fokhagymát és bazsalikomot mixerben pürésítsünk.
  4. Egy fazékban olívaolajon pirítsuk le a paradicsompürét és adjuk hozzá a pürésített zöldségeket. Jól forraljuk össze, majd öntsünk rá 1 liter alaplevet. Helyezzük bele a töltött paprikáinkat, majd ismét öntsünk rá annyi alaplevet, hogy a paprikákat pont ellepje. Lassú tűzön, kb.  60-70 percig főzzük. Közben fűszerezzük tetszés szerint és adjunk hozzá kevés cukrot, hogy kihozza a paradicsom aromáját.
  5. Tálaláskor szedjük ki a paprikákat egy tálaló edénybe és tartsuk melegen. A paradicsommártáshoz adjuk hozzá a tejföllel összekavart keményítőt és ismét enyhén főzzük fel, majd öntsük rá a melegen tartott paprikákra. Tetejét zellerzölddel olívaolajjal, és esetleg tejföllel díszítsük.
  6. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 909
elküldve: 3
receptkönyvben: 50
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Barny

Mióta szakács: 2013.01.19.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kapros-chilis töltött paprika,paprikába töltött húsgombóc paradicsommártásban

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

476
darált sertéshús 1 kg
tv paprika 20 db
vöröshagyma 150 g
fokhagyma 1 fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 2 ek
rizs 150 g
tojás 2 db
kapor 0 ízlés szerint
olívaolaj 100 ml
sűrített paradicsom 10 dkg
paradicsom 40 dkg
zeller 300 g
alaplé 1 l
bazsalikom 0.5 csokor
chili 1 db
cukor 2 ek
tejföl 200 g
étkezési keményítő 2 evőkanál