Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns pisztráng vajon párolt borsóval

Pikáns pisztráng vajon párolt borsóval
Pikáns pisztráng vajon párolt borsóval
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pisztráng egy fantasztikus hal, az egyik kedvencünk. Ünnepi ebédnek kitűnő. Paradicsomsalátát terveztem hozzá eredetileg, de pünkösdkor mindent zárva találtunk, ezért itthoni alapanyagból dolgoztam. Volt itthon mirelit borsó, és előkerült egy paradicsom is a hűtőből. Hagyma mindig van, és az csak jót tehet az étellel. Sütés közben a fűszerek illata mennyei.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halakat a megtisztás után besózzuk.
  2. 3 gerezd fokhagymát összeaprítunk gépi aprítóval, hozzáadunk 2-3 evőkanál olívaolajat,  majd a petrezselymet és az összes fűszert (pirospaprika, rozmaring, feketebors, majoranna). Jól összedolgozzuk ezeket.
  3. A halakat egyesével sütőzacskóba tesszük, és az elkészített páccal bekenjünk őket. A hasukba utólag még egy-egy gerezd fokhagymát helyezünk, és a kézzel elmorzsolt chilivel még kívül-belül bekenjünk őket.
  4. A sütőzacskó száját jól megkötjük, a zacskót megszúrkáljuk, és már mehet is a hal az előmelegített sütőbe.
  5. Közben 1 evőkanál vajat olvasztunk föl egy lábasban. Erre teszzük a megmosott borsót, amit pici vízzel fölöntünk.
  6. A leveskockát hozzáadjuk a borsóhoz, és fedő alatt puhára pároljuk. Később egy felkockázott hagymát és paradicsomot adunk hozzá.
  7. A hal kb. 25-30 percig sülhet a zacskóban, majd a zacskót fölvágjuk, és még 10 percig sütjük a sütőben. A hal akkor a legjobb, ha a bőre hólyagosra sül, de hamarabb is kivehetjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 690
elküldve: 11
receptkönyvben: 120
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres sült pisztráng borsókörettel, sütőzacskóban sült pisztráng

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sibylla
sibylla Fri, 2016-01-22 20:18

Ma megcsináltam, nagyon könnyű és finom, köszi a receptet!

noy1985
Noy / noy1985 Sat, 2015-02-14 09:22

Megunhatatlan! Mióta egyszer kipróbáltam, csak így ízlik a pisztráng :) Hihetetlen a borsó is, azóta rendszeresen szerepel az étlapunkon bármely más étel köreteként is. Végén feldobva nyersen pár koktélparadicsommal, esetleg sajtot ráreszelve. Annyi, hogy nekem sok a zacsiban töltött idő, azért azt rövidítem és inkább hosszabban sütöm a halat felvágva a sütőzacsit.

591
pisztráng 40 dkg
fokhagyma 5 gerezd
petrezselyem 1 csokor
olívaolaj 3 ek
fűszerpaprika 1 kk
rozmaring 0.5 tk
fekete bors 1 kk
majoranna 1 kk
chili 1 db
zöldborsó 50 dkg
vöröshagyma 1 kis db
paradicsom 1 kis db
vaj 1 ek
leveskocka 1 db