Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns quinoa csicseriborsóval

Pikáns quinoa csicseriborsóval
Pikáns quinoa csicseriborsóval
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Úgy kezdődött, hogy... Az előző napi zöldborsópesztós linguine alkatrészeiből maradt meg egy kevés pirított kesudió és kifőzött zöldborsó. A csicseriborsóról meg első találkozásunk óta nem tudok leállni, a quinoára pedig már nagyon kíváncsi voltam. Hagymát és fokhagymát szinte mindenbe teszek, ami nem süti. Az alig észrevehető csípősség, az itt-ott felbukkanó édeskés mazsola, a zamatos paprika és a petrus keserédessége nagyon sokat dob az egyébként nem túl karakteres ízvilágú csicseriborsó és quinoa együttesén. Melegen tálaltam, sült hallal. De akár a bulgur alapú saláták, hidegen is finom, magában vagy köretként.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Jó hideg almás sör nagyon csúszott utána. ;-D

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este beáztatjuk a csicseriborsót bő vízbe, mert a duplájára fog dagadni. 1-1 tk szódabikarbónával és sóval fedő alatt 50 percig főzzük másnap.
  2. Dupla mennyiségű, enyhén sós vízben a zöldborsóval együtt 12-15 perc alatt puhára pároljuk a quinoát, a fedőt rajta hagyva, a maradék vizet is magába szívja majd.
  3. Apróra kockázzuk a hagymákat, a paprikát és a paradicsomot. A hagymát olajon aranybarnára fonnyasztjuk-pirítjuk, rádobjuk a fokhagymát is, majd ha illatozni kezd, mehet bele a 2 zöldség. Magas lángon párszor átforgatjuk, maradjon a paprika picit roppanós.
  4. A mazsolát forró vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon, majd leszűrjük.
  5. Egy mély tálban összekeverjük a hozzávalókat, fűszerezzük, végül hozzáadjuk az apróra vágott petrust is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 076
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

kicsivik

Mióta szakács: 2011.04.27.
42 recept

receptjellemzők

konyha: arab
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csicseriborsós-zöldséges quinoa, chilis-kesudiós-zöldborsós egytálétel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sun, 2012-01-15 12:14

Szia Prixi! Ha konzerv csicserit használsz, nem lesz szükség főzésre, hiszen az már puha. Csak annyi a dolgod, hogy leszűröd a borsóról a levét, és úgy kevered a többi hozzávalóhoz. Személy szerint nem kedvelem a konzervált zöldségeket az összetételük miatt, másrészt anyagilag is jobban jársz, ha megveszel egy zacskó csicseriborsót (30-50 dkg) és magad főzöd meg. Én néha 2 napig is áztatom (ilyenkor beteszem inkább a hűtőbe), és ha a só mellé egy fél teáskanálnyi szódabikarbónát is teszek a főzővizébe, hamarabb megpuhul. Fajtától függően változó lehet a főzési idő.
Sok sikert!

Prixi
B Prixi / Prixi Sat, 2012-01-14 22:40

Az a kérdésem, hogy akkor is az 1. pontban leírtak szerint kell eljárni, ha konzerv csicseriborsót használunk?

386
quinoa 25 dkg
csicseriborsó 10 dkg
paradicsom 2 db
zöldpaprika 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
mazsola 1 marék
zöldborsó 50 g
kesudió 10 g
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor
csípős fűszerpaprika 1 késhegynyi