Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns ropogós keksz

Pikáns ropogós keksz
Pikáns ropogós keksz
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna egy olyan kekszet kreálni, ami nem is édes, nem is sós, de kellően fűszeres, és ami a legfőbb: ropogós. A mogyoró, az ementáli sajt és a szerecsendió jól kiegészítik egymást, és egy egészen új ízvilágot hoznak létre. :)

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Egy jó bor mellé kiváló ropogtatnivaló!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy edényben összekeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, zabpehely, darált mogyoró, sütőpor, fűszerek).
  2. Lereszeljük a sajtot, és hozzáadjuk a megolvasztott margarint és a tojásokat, majd ezt is jól összekeverjük.
  3. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd még egyszer átkeverjük az egészet.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat kanalazunk a masszából, és kézzel ellapogatjuk őket. A tetejüket megszórjuk sajttal.
  5. 200 fokon 15 perc alatt barnára sütjük a kekszeket. Jó nassolást! :)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 437
elküldve: 7
receptkönyvben: 183
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Vojtkó

Mióta szakács: 2012.11.18.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

mogyorós-sajtos keksz, szerecsendiós keksz, mogyorós-sajtos ropogtatnivaló

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katalin65
Katalin / Katalin65 Sun, 2014-04-20 19:18

Megsütöttem, nagyon finom lett! Tettem bele közepesre darált magokat, mert kihagytam a mogyorót, nem volt itthon :)
Köszi a receptet!

KisEdi
Edi / KisEdi Fri, 2013-11-29 18:53

Én mindig szódabikarbónát használok, nincs is itthon sütőpor :) Használd bátran!

Aninna
Aninna Tue, 2013-05-14 21:14

Nagyon tetszik a recept,szinte biztos hogy elkészitem.A kérdésem csak az lenne,hogy lehet-e sütőpor helyett szódabikarbónát használni?Nem mintha nagy bajom lenne a sütőporral......És a fél pohár az mennyi ürtartalmú? Üdv.Anna

vojtko
Vojtkó / vojtko Tue, 2013-05-14 21:18

Kedves Aninna!
Köszönöm a hozzászólást. Igazából még kezdő vagyok a konyhában, nem tudom miben lesz más valami, ha sütőpor helyett szódabikarbónával készítjük. Szerintem használhatsz szódabikarbónát. :) Azért majd írd meg, hogy sikerült!
Jó sütést!
vojtko

639
tojás 2 db
margarin 15 dkg
ementáli sajt 10 dkg
finomliszt 0.5 bögre
törökmogyoró 15 dkg
zabpehely 0.5 bögre
sütőpor 2 tk
2 csipet
bors 2 csipet
cukor 1 csipet
szerecsendió 0 ízlés szerint
ementáli sajt 5 dkg