Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns szűzérmék paprikaszószban

Pikáns szűzérmék paprikaszószban
Pikáns szűzérmék paprikaszószban
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Maggi Csípős Tyúkhúsleveskocka eredeti magyar pirospaprikát tartalmaz. Egyszerű használatával a házias magyar konyha ízeit csempészhetjük fogásainkba. Egy kocka, és a teljes fűszerezés megoldva!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A magyaros ízvilágú pikáns szószos szűzérmékhez adjunk egy kanál habart tejfölt vagy tálaljuk házi vegyes savanyúsággal, ecetes uborkával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst lehártyázzuk, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A hagymát apró kockára, a paprikát karikára, a paradicsomot szeletekre vágjuk.
  2. Egy nagy serpenyőben egy kanálnyi olívaolajat hevítünk, ezen hirtelen, mindkét oldalukon 2-3 perc alatt átpirítjuk a szűzszeleteket, majd letakarva egy tányéron pihentetjük.
  3. A maradék zsiradékhoz még egy kanál olajat adunk, és lepároljuk a hagymát rajta. Rádobjuk a paprikakarikákat, pár perc múlva a paradicsomot, és további pár perc alatt összepirítjuk őket.
  4. A paprikás alapot felöntjük 3 dl vízzel, hozzáadjuk a Maggi Csípős Tyúkhúsleveskockákat. Alacsonyabb lángon gyakori keverés mellett összeforraljuk, majd beturmixoljuk, végül szűrőn átpasszírozzuk a szószt.
  5. Alacsony lángon folyamatos keverés mellett besűrítjük a szószt, ráhelyezzük a szűzérméket, és összemelegítjük vele.
  6. A szószos húst főtt petrezselymes krumplival, házi tarhonyával vagy rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 359
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Maggi

Mióta szakács: 2014.11.20.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Lecsószószos szűzérmék

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

233
sertésszűz 45 dkg
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 nagy db
kápia paprika 3 közepes db
tv paprika 3 közepes db
paradicsom 1 nagy db
leveskocka 2 db
víz 3 dl