Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns vaddisznóragu

Pikáns vaddisznóragu
Pikáns vaddisznóragu
225 perc / előkészület: 45 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyámtól kaptunk gyönyörű vaddisznóhúst, és a felkérést, hogy készítsem el egy közös vacsorára. Némi tűnődés után arra jutottam, hogy ne egy egyszerű vadpörkölt készüljön belőle, hanem valami különlegesebb, nem mindennapi fogás. Szakítva a hagyományokkal (fűszerpaprika nélkül) készítettem el ezt az ételt, és kicsit megbolondítottam a fűszerezését is, azonban óriási sikert aratott, nagyon kellemes harmóniát sikerült kialakítani.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Sós fánk helyett tálalhatjuk zsemle-, illetve burgonygombóccal és krokettel is.
Külön edénykében feltétlenül adjunk mellé áfonylekvárt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított húsokat vágjuk kb. 2x2 cm-es, a szalonnát pedig 0,5x0,5 cm-es kockákra.
  2. Zsíron pirítsuk meg a szalonnakockákat, a zöldségeket vágjuk finomra, majd adjuk hozzá, és pirítsuk együtt. 
  3. Ha a zöldség lepirult, adjuk hozzá a felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk, majd pirítsuk zsírjára.
  4. Öntsük fel a vörösborral és egy kevés alaplével (hasonlóan, mint a pörkölteknél), majd ízesítsük a további fűszerekkel, a babérlevéllel, a zsályával, a borókabogyóval, a dijoni mustárral, illetve az áfonyalekvárral is.
  5. Kis lángon pároljuk, időnként pótoljuk a levét.
  6. Ha ételünk elkészült, tálaljuk sós fánkkal (receptet lásd: sertésborda hentes módra).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 567
elküldve: 3
receptkönyvben: 105
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
167 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vaddisznóragu pirospaprika nélkül, vörösboros vaddisznóragu

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-02 13:49

A lényeg azt hiszem, lemaradt. Mennyi vaddisznóhússal használandó a recept?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-02 13:56

Ne haragudj, én voltam a buta, legörgettem a sok hozzávalót, és már nem látszott. Elnézés mégegyszer.

812
vaddisznóhús 2.5 kg
sárgarépa 2 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
vöröshagyma 3 közepes fej
kolozsvári szalonna 15 dkg
babérlevél 5 db
zsálya 3 db
borókabogyó 2 kávéskanál
dijoni mustár 1 ek
áfonyadzsem 1 ek
száraz vörösbor 2.5 dl
marha alaplé 0.5 l
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
disznózsír 3 ek