Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns variációk töltött tojásra

Pikáns variációk töltött tojásra
Pikáns variációk töltött tojásra
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokat gondolkodtam rajta, hogy mivel lehetne feldobni a húsvéti főtt tojást. Ugyan a kaszinótojást kifejezetten nem szeretem, és semmilyen töltött tojásért nem rajongok, mégiscsak emellett döntöttem. Sok receptet végigbogarásztam, de vagy hozzávaló nem akadt hozzájuk nagyszombat este a hűtőben, vagy az ízkombináció nem jött be. Végülis magamtól fundáltam ki ezeket a pikáns variációkat, nagy sikerrel!

hozzávalók / 3 adag

A sonkás-pisztáciás

A kéksajtos-diós

ajánlat

A sonkás tojáshoz a frissen főtt húsvéti sonkából (Pick, mindenkinek ajánlom a jövőre nézve!) szeltem a darabot. Ha épp nem akad ilyen otthon, mást is lehet használni, csak legyen igazi erős sonkaíze - gépsonka, meg hasonlók nem játszanak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 3 tojást 10 perc alatt keményre főzünk. (Ha már a hideg vízbe beletesszük, jó eséllyel nem reped meg.)
  2. Mikor langyosra hűltek, mindhármat megpucoljuk és kettévágjuk.
  3. A sonkás-pisztáciás töltelékhez 1,5 sárgáját villával összetörünk, tejföllel krémesítjük. A pisztáciát (3 szemet kivéve) és a sonkát 2-3 mm-es kockácskákra vágjuk, és a krémhez keverjük. Borssal és óvatosan sóval ízesítjük.
  4. A krémet a három fél fehérjébe töltjük, az olívabogyót 3 szeletbe vágjuk. 1-1 olívaharmaddal és 1-1 szem pisztáciával díszítjük a tojásokat.
  5. A kéksajtos-diós töltelékhez a maradék 1,5 sárgáját összetörjük, tejföllel krémesítjük. Belemorzsoljuk a kéksajtot, és villával azt is krémmé nyomjuk. A diót (3 szép darabot kivéve) és 6 kapribogyót apróra vágunk, hozzákeverjük, borsozzuk és óvatosan sózzuk a krémet.
  6. A fehérjékbe töltve 1-1 darab dióval és 1-1 kapribogyóval díszítjük.
  7. Legalább pár órára behűtjük a töltött tojásokat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 468
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, karácsonyi hidegtálak
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 3 főre

egyéb elnevezések

pisztáciás-sonkás töltött tojás, sonkás töltött tojás, pisztáciás töltött tojás, kéksajtos töltött tojás, diós töltött tojás, kéksajtos-diós töltött tojás, pikáns töltött tojás

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

362
főtt tojás 1.5 db
tejföl 2 ek
pisztácia 6 dkg
sonka 2 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöld olajbogyó 1 db
főtt tojás 1.5 db
tejföl 2 ek
kéksajt 30 g
dió 1 marék
kapribogyó 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint