Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns virslis falatkák

Pikáns virslis falatkák
Pikáns virslis falatkák
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (42)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rendkívül gyors és egyszerű - szinte lehetetlen elrontani!!!
Frissen és melegen isteni, de ha kihűl akkor is biztosan finom - nálunk még sosem maradt, úgyhogy várom a visszajelzéseket! :))
Baráti összejövetelre, bulira, zsúrra, vagy csak rágcsálnivalónak is tökéletes!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tökéletes választás, ha:

  • nincs kedved méricskélni, gyúrni, turmixolni, kevergetni, szeletelni...stb.
  • nem akarsz órákat a konyhában tölteni egy adag finomságért
  • kisebb-nagyobb gyerekekkel, különösebb maszatolás nélkül főzőcskéznél
  • vendégek jönnek vagy vendégségbe viszed
  • akár egy korsó sör mellé a fiúknak, amíg meccset néznek
  • vagy csak simán unod már a chipset, kekszet, pogácsát...:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mélyhűtött leveles tésztát kb. 20 perc alatt kiolvasztjuk. Közben előkészítjük a belevalókat.
  2. Vágjuk fel a virslit (félbe, harmadba, attól függően, hogy mekkora falatkákat szeretnénk), szeleteljük vagy reszeljük le a sajtot, ahogy kényelmesebb. A sütőt előmelegítjük.
  3. A felengedett leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és olyan szélességű téglalapokra vágjuk, amekkorákra a virslit. (Legjobb, ha marad egy kicsi (fél-fél cm) perem, hogy a betekerés után ne lógjanak ki a virsli végei.)
  4. A méretre vágott téglalapokat megkenjük mustárral, beleteszünk egy-egy adag virslit és sajtot, majd óvatosan feltekerjük. Ügyeljünk rá, hogy a végeket aláhajtsuk, így nem lóg ki és sütés közben nem "szottyad" össze a virsli és nem folyik ki a sajt!
  5. Hideg vízzel kiöblített hőálló tálba, enyhén olajozott tepsibe vagy sütőpapírra tesszük a tekercseket, nem túl szorosan egymáshoz, mert picit megnőnek a sütés alatt.
  6. A tojást egy csipet pirospaprikával kikeverjük - ezzel megkenjük a falatkákat, hogy szép színük legyen, majd késsel a tetejüket kicsit beirdaljuk a végén pedig megszórjuk szezámmaggal.
  7. 180-200 fokon kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 171 112
elküldve: 41
receptkönyvben: 2 401
elkészítve: 104/135
Facebookon megjelent: 2

szakács

swed

Mióta szakács: 2008.12.01.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virslis falatka, virslis tekercs, virslis sörkorcsolya

Hozzászólások (42)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hoborc
Hoborc Sun, 2017-04-23 17:54

Ma készítettem 2 adag leveles tésztából mustáros ketchupos-szójaszószos, virsliset, baconos sajtosat, parasztkolbászos sajtosat, 8-an mind megettük. :-) Köszönet a receptért!

Jucmok
Jucmok Fri, 2016-04-01 06:57

Egyszerű és nagyszerű, köszönet a receptért! :)

Bebe1981
Bebe1981 Fri, 2016-03-11 21:27

Köszönöm a receptet. Én fűszerekkel izesitett natur joghurtot használtam és a tetején sajtot. Isteni lett :)

balatine.dora
Dorka80 / balatine.dora Fri, 2014-04-18 15:12

Szia, nagyon-nagyon finom, egyszerű, gyors vendégváró étel, seperc alatt elfogyott nálunk! :) Én krémsajttal kentem meg, így még gyorsabb volt. Köszönöm a receptet!

Licsi
Licsi / Licsi Sat, 2013-07-20 22:11

Kedves Swed!
Isteni finom ez a virslis kis falatka :D
Bár az elkészítése kisebb bökkenővel indult ,mivel anya azt mondta van itthon minden hozzá aztán amikor hozzákezdtem rájöttem,hogy a virsli már nem jó akárcsak a leveles tészta..Így hát indulhatott a bevásárló körút :D de végül minden meg lett hozzá és nagyon gyorsan kész lett és nagyon finom is lett :) Már megvan rendelve a következő adag..:D Szerinted a mustár helyett tehetnék bele ketchupot?

szokecele
szokecele Sun, 2012-01-01 16:05

"Én kinéztem, a fiam bevásárolt, a lányom kinyújtotta, a párom megkóstolta, a barátok pedig mind megették." :-) Naggggyon finom volt!

Alyssa
-Mazsola- / Alyssa Sat, 2011-12-31 13:33

Két napja tartottam egy próbasütést, nagyon finom lett, mindjárt kezdem a mai adagot... :) Köszi a receptet, és boldog új évet! :)

Gregor
Greg / Gregor Thu, 2011-12-29 12:42

Én ezt most megcsinálom. Nagyon felkeltette az érdeklődésemet.

palice
palice / palice Thu, 2011-03-24 21:20

ma ezt csinaltam vacsira.felet mustarral,felet meg kecsuppal kentem meg!
gyonyoruek lettek! :))) ( valoszinu nagyon jo minosegu volt a teszta :D )
bekapkodtuk oket!mindenkinek izlett!
koszonom a receptet.

Erzsianyu
Erzsianyu Sat, 2011-03-19 21:37

Ez egy nagyon jó recept.Igaz leveles tésztával még nem csináltam.Én lángos tésztával szoktam,és a tetejére nem szórok semmit,mert az olajban megégne.De kifogom próbálni így is.

tikosadi
tikosadi Sat, 2011-03-19 08:58

Tegnap el is készitettem,nagyon ízlett a csemetéimnek sőt este beugrott két vendégem nekik is maradt 1-1db rögtön kérték a receptjét.Tanulság:legközelebb startból 2 csomag tésztából készitem nagyon köszönöm!1J9X

tikosadi
tikosadi Fri, 2011-03-18 11:58

Nagyon guszta ez a recept ,épp azon hezitáltam hogy ma mi legyen rágcsálnivaló a csemetéimnek ,hát megvan!Nagyon köszönöm az ötletet ,szeretem a leveles vajas tésztát mert kevés idő alatt elkészíthető és csak a fantáziád szab határt hogy mivel töltsd meg még egyszer kösziiii!

nostijudit
nostijudit Thu, 2011-03-03 23:42

Ez nagyon jól esett! Még egy kicsit gyakorolok,igaz ez szépre sikerült,(kezdőké a szerencse)aztán veszem a bátorságom, és....bevallom, most találtam ezt az oldalt és a te recepted volt az első, amit megcsináltam!És nagyon lázba hozott a dolog, de még van mit gyakorolnom, hogy én is merjek felrakni :)

swed
swed / swed Fri, 2011-03-04 09:48

 
Nekem az összes fenti receptem első generációs, szerintem nem kell túlaggódnod, jöhet a következő sütésből a mintakép és a recept!! én mindenesetre várom...;)

nostijudit
nostijudit Thu, 2011-03-03 18:32

hehehe!nekiálltam, tanácsodat megfogadva, töb lapot tettem alá. Aztán menet közbe felfedeztem mien hiányos a háztartásom...először a mustár fogyott el, ezért natur jughurtot kevertem el gyros fűszerkeverékkel a kenéshez...aztán ez is elfogyott, akkor jött a majonéz egy kis paprikás sültkrumpli fűszersóval...gondoltam vész elhárítva, mikor a tetejénél a szezámmag fogyott el, ugyhogy a maradék reszelt sajt ment rá....mennyeire sikerült!Köszönöm a biztatást!!!!

swed
swed / swed Thu, 2011-03-03 23:12

 
:) Le a kalappal, éljen a kreativitás! :)) Fotót, receptet nem rakod fel? Végtére is feltaláltál egy új nasit...;)

nostijudit
nostijudit Wed, 2011-03-02 20:08

Szia! Van egy nagyon dinka kérdésem. Ma a nagy kapkodásban nem néztem a tésztákon lévő feliratott és rétes lapo hoztam haza a boltból. Mit gondolsz, ebből is elkészíthetem a receptedet? Válaszodat előre is köszönöm

swed
swed / swed Wed, 2011-03-02 20:54

 
Szia! Szerintem nincs veszve semmi, próbáld ki mondjuk 2-3-4 rétegbe csomagolva, ahogy érzésre/ránézésre stabilnak tűnik - ha úgy nézzük, tészta-tészta, bajod nem lehet. Nekem hirtelen a tavaszi tekercs ugrott be látványtervként, szerintem életképes ötlet megpróbálni! :) Sok sikert, majd írd meg kérlek, hogy milyen lett!

derilla
derilla Mon, 2011-01-17 20:25

Ma délután elkészült.
Nagyon, nagyon finom lett. Melegen is finom, de szerintem hidegen még jobb.
Köszönöm a receptet. :-)

n_dorka
n_dorka Mon, 2010-11-01 16:37

Nagyon finom,köszönjük a receptet! :)
én mustármagot szoktam a tetejére szórni :)

Isteni finom, köszi még1x:)

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Thu, 2010-10-07 18:01

Kedves Swed,

megsutottem, megettuk mind.... es az en kedves parom kijelentette, hogy holnap FELTETLENUL kell venni meg virslit :D
Az az erzesem, hogy izlett mindenkinek ;)

Koszonom a receptet! Tuti kedvenc lesz.

swed
swed / swed Fri, 2010-10-08 10:28

Kedves M0ncsa!
Nagyon örülök a sikerednek, fiúknál nagyon be szokott válni :) Elronthatatlan és bevágódós nasi :)

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Mon, 2010-09-06 15:10

Segítsen valaki!

Én olyan leveles tésztát kaptam, vettem ami nincs fagyasztva!
Ezzel is ugyan úgy kell dolgozni mint a fagyasztottal?
Sok helyen látom hogy fagyasztottat használnak, de ami a pultokon van kint (mint a túró,és vajkrémek) azok nem fagyasztottak csak hűtöttek!
Van különbség????

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-09-06 15:52

Csibe, megint én. :-)))
Nincs, különbség: megspóroltad magadnak a kiolvasztást.
Már használhatod is.

swed
swed / swed Tue, 2010-09-07 08:10

Gargoyle, tiéd a telitalálat! :) A "tekercses" tészta a csúcs: se olvasztani, se nyújtani nem kell :)

Egyébiránt tervezek belőle párolt lilakáposztás-kacsamell szeletkés változatot is - kiváncsi leszek mi lesz belőle, de nálam kb az összes sütés így indul és a vége mindig jó :)

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-09-07 09:30

Juj, de nagyon jól hangzik!
Remélem, jön mad az is ide! :-)
Eszter

szonja
szonja Wed, 2009-12-30 13:57

Kedves Swed!
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen vastagra nyújtsam ki és, hogy tekerjem fel spirálosan? BÚÉK! Szonja

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-09-09 07:03

Kedves swed!
Abban kérek segítséget, hogy hőlégkeveréssel, alsó-felső sütéssel, vagy másként kell sütni?
üdv. Klarissz

swed
swed / swed Thu, 2009-09-10 15:54

szia,

alsó-felsővel érdemes, ha nem elég aranybarna a teteje a sütési idő végén, akkor picit grillezd, vagy felsősüsd a teteje színe miatt. :)

794
leveles tészta 50 dkg
füstölt virsli 35 dkg
mustár 2 ek
füstölt sajt 5 dkg
finomliszt 1 evőkanál
tojás 1 db
fűszerpaprika 1 csipet
szezámmag 2 ek