Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns vöröslencse-krémleves

Pikáns vöröslencse-krémleves
Pikáns vöröslencse-krémleves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először készítettem vöröslencsét életemben.
Mivel krémleves mániás a családom, ezért már amikor megvettem tudtam, hogy az lesz belőle.
Ha gyerekek is esznek belőle, akkor mielőtt a chilit beletesszük, tegyünk félre a levesből...
 

 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk, majd az olajon megfonnyasztjuk.
  2. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, és amint megéreztük a fokhagyma illatát felöntjük az alaplével, beletesszük a lencsét. Fűszerezzük, majd lefedve 10-15 percet főzzük.
  3. Hozzáadjuk a tejszínt és a chili paprikát, majd simává turmixoljuk, egyet rottyantunk rajta, és lezárjuk.
  4. Jéghideg vajjal dúsítjuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 589
elküldve: 5
receptkönyvben: 244
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vöröslencse-krémleves, krémleves vöröslencséből, chilis vöröslencse-krémleves

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

juhjud
juhjud Sun, 2018-03-18 16:52

Imádjuk a különféle lencséket. Törökországban sokat ettünk belőle leves formájában, mind a zöld, mind a vörös változatából. Eszerint a recept szerint elkészítve is nagyon ízletes volt. Külön vettünk az ízesítéséhez chili paprikát. Nagyon óvatosan adagoltuk a levesbe, de a végén kiderült, hogy egyáltalán nem csípett, viszont szép volt a színe a levesben. :-D

312
vöröslencse 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
főzőtejszín 100 ml
alaplé 12 dl
gyömbér 1 csipet
szerecsendió 1 csipet
sáfrányos szeklice 1 csipet
himalája só 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
koriander 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
vaj 0.5 ek
chili 0 ízlés szerint