Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns zöldbab

Pikáns zöldbab
Pikáns zöldbab
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető, könnyű, pikáns ízű saláta.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Fogyasztható önálló fogásként vagy húsok, halak mellé körteként is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forró, sós vízben kb. 20 perc alatt főzzük a zöldbabot félpuhára. Amíg fő a bab, karikázzuk fel a hagymát, és vágjuk vékony szeletekre a paradicsomot.
  2. A megfőtt, leszűrt zöldbabot keverjük össze a hagymával és a paradicsommal. Öntsük rá a borból, olajból, mustárból, mézből és az egy citrom kifacsart levéből álló pácot, és finoman forgassuk össze. Ízlés szerint sózzuk.
  3. Szórjuk meg a tetejét frissen őrölt fehér borssal és a felaprított tárkonnyal. Tálalás előtt egy fél órára tegyük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 457
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

giuliettalupa

Mióta szakács: 2019.07.13.
53 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

zöldbabsaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

137
zöldbab 30 dkg
lila hagyma 1 közepes db
paradicsom 2 közepes db
fehérbor 1 dl
mustár 1 teáskanál
méz 1 teáskanál
citromlé 1 citromból nyert
olívaolaj 2 ek
fehér bors 1 csipet
tárkony 3 szál
0 ízlés szerint