Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pilóta keksz

Pilóta keksz
Pilóta keksz
28 perc / előkészület: 20 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (62)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden kekszkészítési tapasztalatomat összeszedve kísérleteztem ki ezt a receptet. Nálunk bejött... :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Kb. 55 db lesz belőle, attól függően, hogy milyen vastagra nyújtjuk, és mekkorára szaggatjuk. Másnap még finomabb, ahogy a krém és a keksz összeérik.
A lisztet keverhetjük 3/4 rész finomlisztből és 1/4 rész réteslisztből.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojást és a mézet, és még pár percig keverjük.
  2. Ezután beledolgozzuk a lisztet, de még nem gyúrjuk össze teljesen, hanem kétfelé vesszük. Egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót, és külön-külön meggyúrjuk a tésztát. Szükség esetén lehet még egy keveset lisztezni, de inkább tegyük hűtőbe, ha kissé puhának éreznénk.
  3. A tésztát kinyújtjuk 3-5 mm vastagságúra, és kb. 4 cm átmérőjű kiszúróval korongokat szaggatunk. Tetejüket tetszőlegesen ki is díszíthetjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük. Ne süssük túl, mert kiszárad!
  5. A krémhez a hozzávalókat habosra keverjük, 15-30 percre hűtőbe tesszük, majd összeragasztjuk a korongokat.
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 108 272
elküldve: 53
receptkönyvben: 2 720
elkészítve: 92/129
Facebookon megjelent: 1

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pilóta retro, kakaós korongok nutellával

Hozzászólások (62)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bbarbye
bbarbye / Bbarbye Sun, 2014-09-14 09:23

Megcsináltam, én tettem a tésztába egy kis vanília aromát is :) A krémhez sajnos nem volt itthon nutella, de így is jó lett. Kicsit más, mint az igazi pilóta de szerintem finomabb :)

Melcsi30
Melcsi30 Thu, 2013-10-31 15:45

Szia!
Nekem nagyon jól sikerült ez a kalács.Köszi a receptet!!! Szilva lekvárral is nagyon tuti.
Üdv

Slivia
Slivia Thu, 2013-05-30 12:47

Kedves Livi!

Lassan 1 éve Írországban élünk a családommal. Egy este a gyerekeimnek eszébe jutott a pilóta keksz. Persze rögtön jött a kérdés is: "nem tudsz csinálni?" Így akadtam a receptedre és az oldalra is. Húsvétra készült el az első adag; azóta már többször kellett készítenem. A krém mennyiségét egy kicsit növeltem, hogy a kekszek közé jusson bőven. :-)
Egyértelműen sikert aratott a családban; jobb mint a bolti! Nekem gyerekkorom kedvenc keksze, szép emlékek fűznek hozzá; így mondanom sem kell, hogy gyakran meglátogatom a kekszes dobozt.
Elkészítettem már a kiflidet is, ami isteni lett; gyakran kerül az is a tízórais dobozba. Jelenleg a foszlós kalács sül a sütőben. Kíváncsi leszek a véleményekre családon belül!
Köszönöm, hogy megosztod ezeknek a finom ételek receptjeit! További jó főzést! Druszád
Slivia

klivi
klivi / klivi Fri, 2013-05-31 21:12

Szia druszám!
Örülök, hogy nálatok is sikert aratott a pilóta keksz és a kifli is. Az ilyen pozitív visszajelzések miatt érdemes recepteket feltölteni, hogy mások is meg tudják örvendeztetni családjukat a házilag készített finomságokkal. Persze ezeken a recepteken ízlés szerint lehet változtatni.
Én köszönöm, hogy figyelmet szenteltél az oldalamra.
További jó böngészést a receptek közt, és szép hétvégét!
Üdvözlettel: Livi

Anyamary
Anyamary Sat, 2013-03-02 19:27

köszönjük a receptet, isteni, omlós kekszek lettek! nálunk a krémbe több mogyorókrém került, imádjuk! :-)

fehkat
fehkat / fehkat Tue, 2013-01-22 06:54

Már harmadszor sütöm, mindig valamit finomítva. Picit emeltem a tészta margarin-mennyiségét (25 dkg), és késhegynyi szódabikarbonát is adtam hozzá. Remek, könnyű keksz lett belőle. De a nagy ász az, hogy a krémbe vaj helyett kókuszvajat raktam, ami sokkal keményebb, jobban őrzi állagát, hőmérséklet alig befolyásolja. Felmelegítés után szobahőmérsékleten is szilárd. Próbáljátok ki, nagyon klassz lesz. Livi, neked ezer köszi!!!!!

Nyékinyuszimama
Nyékinyuszimama Tue, 2012-12-04 17:28

Szia.Ma megsütöttem a pilótát,a vaníliás karikát és az islert is.Nagyon finomak,jól elfáradtam! :)
Ez lesz az ajándék a gyerkőcöknek Mikire!!köszi

martibabe
martibabe Wed, 2012-10-24 21:59

Legközelebb kapásból dupla adaggal indítok, én a tésztát is túl vékonyra nyújtottam, de nem hinném hogy ránk száradna:)

martibabe
martibabe Wed, 2012-10-24 21:56

Szia!
Régóta szemeztem a recepttel,ma végre megsütöttem. Kisfiam nagyon szereti a pilóta kekszet és nagyon bejött neki, folyton jött kuncsorogni:) Ahogy olvastam a hozzászólásokat, kapásból több vajjal csináltam a tésztát, és tettem bele szódabikarbónát is, így puha lett, nekem túlságosan is, így nem annyira "pilótás" úgyhogy legközelebb próbálom majd az eredetivel. A kritizálókkal meg ne törődj, akinek gondja van a recepttel, találjon ki jobbat:P
Ahogy elnézem a repertoárt azt hiszem végig sütöm főzöm majd az összes recepted:)
Márti

klivi
klivi / klivi Fri, 2012-10-26 18:24

Köszi a hozzászólást, és már csak azért is megérte, mert a kisfiadnak bejött. Örülök, hogy tetszenek a receptjeim.

kissa07
kissa07 Sat, 2012-06-09 09:33

A krém isteni, a tészta baromi kemény lett. Később se lett puha, akárhova zártam. De azért megettük.

Fruzsanna
Fruzsanna / Fruzsanna Thu, 2012-05-24 20:54

Kedves Klivi!

Kezdő háziasszony, gyakorló sütis vagyok. És még kezdőbb gluténmentes recept próbálgató.
Most fejezem be a sütést: arányok szuperek (40 lett)! Ízét még nem tudom :) Krémtől féltem, abban nem vagyok jó, de ez is jól sikerült!

Ízlelés holnap, hagyom pihenni (habár az esti manók lehet rájárnak majd...).

Üdv:
F.

DajDaj
DajDaj Sat, 2012-09-22 20:43

Kedves Fruzsanna!

Szeretném megkérdezni h h készítetted el gluténmentesen? A nővérem lisztérzékeny és őt szeretném vmi finomsággal meglepni!
Üdv, Dia

atbano
atbano Fri, 2012-05-04 23:21

A krém nagyon finom, ellenben nekem a keksz kissé keményre sikeredett. De elfogyott azért, csak erős fogak kellenek hozzá.

Gerencserne
Gerencserne Wed, 2012-05-02 20:56

Nagyon jó ez a recept. Jól záródó dobozba tettem, de mégis napról napra elpárolgott belőle néhány darab :) Köszi

Zera75
Zera75 Tue, 2012-04-24 19:00

Nagyon jól néz ki. Amúgy a méz is kiszárítja a tésztát, lehet abból raktak többet. Illetve valóban így a recept ránézésre picit több zsiradékot elviselne. De mindenképp kipróbálom.

klivi
klivi / klivi Wed, 2012-04-25 06:37

Nyugodtan lehet több zsiradékot tenni bele, úgy omlósabb lesz.

mariann831117
mariann831117 Sat, 2012-03-10 21:03

Szia! Nekünk nagyon bejött ez a recept, közkívánatra megint sütnöm kell a gyerekeknek! tényleg nagyon finom!!!!!!

Kalritka
Kalritka Sun, 2012-02-19 14:12

Kedves Klivi!

Megsütöttem, szuper lett, valóban keményebb lett, de szerintem állagra pont olyan, mint a pilótakeksz. És ha kb. két napot áll, szerintem akkor a legjobb! :)
Köszönöm a receptet, biztosan megsütöm még!

bornetti
bornetti Sun, 2012-01-29 13:57

Nekem is kemény lett, hiába tettem dobozba. Az íze nem rossz, de a tészta nagyon nem jó, az összeállításhoz még tej is kellett.

bornetti
bornetti Thu, 2012-01-26 19:41

Sajnos nekem is kemény lett, és fémdobozban sem puhult meg.

klivi
klivi / klivi Fri, 2012-01-27 11:37

Egy korábbi hozzászólásban említettem már, hogy puha nem lesz ez a keksz, hiszen az eredeti pilóta sem puha. Ha valaki mégis azt szeretné, tegyen bele több zsiradékot, de egy kevés sütőpor vagy szódabikarbóna hozzáadásával is lehet lazítani a szerkezetén.

szika72
szika72 Thu, 2012-01-19 19:17

Sziasztok!

Én még nem sütöttem meg ezt a csábító finomságot, de hamarosan sor kerül rá! :)
Ötletem a puhításhoz ( bár az igazi pilóta valóban nem puha ) : Szóval ha a fémdobozba a kekszekhez tesztek félbevágott almát talán ad annyi nedvességet, hogy megpuhuljon a keksz. A mézeskalácsnál szokták ezt a módszert alkalmazni..... Próba, szerencse! :)

klivi
klivi / klivi Thu, 2012-01-19 19:27

Igazad lehet az almával, de annyit javasolhatok még, hogy lehet egy kicsivel több zsiradékot beletenni, akkor biztosan omlósabb lesz.

Hasibecker
Hasibecker Sun, 2011-12-18 21:07

Kedves Klivi! Ma megsütöttem a Pilótakekszet, egy kicsit száraz lett a tésztája, valószínüleg az én hibámból, mert tovább sütöttem nyolc percnél. Viszont a krém hozzá nagyon finom. Kérdésem az, ha beteszem a hűtőbe vissza puhul? Boldog Karácsonyt kívánok.

klivi
klivi / klivi Mon, 2011-12-19 06:37

Szia,
Nem kell hűtőbe tenni, ha van fémdobozod, inkább abban tárold.
Neked is Boldog Karácsonyt!
Üdv.
Livi

herzsi58
herzsi58 Sat, 2011-11-12 16:52

ezt is kipróbáltam, nagyon finom ez is mint a vaníliás karikád, köszi a receptet. Erzsi

klivi
klivi / klivi Sun, 2011-11-13 12:15

Kedves Herzsi58!
Örülök, hogy ízlett mindkettő! :)
Üdv.
Livi

Rara
Rara / Rara Thu, 2011-09-15 10:37

Kedves Klivi !

Nagyon tetszik a recepted, a közel jövőben valószínűleg én is elkészítem. A kérdésem az lenne, hogy csak holland kakaópor jó bele?

Üdv.: Rara

klivi
klivi / klivi Thu, 2011-09-15 18:32

Szia Rara!
Nem kell bele feltétlenül holland kakaó, csak attól szebb, sötétebb a színe. :)
Sok sikert!
Üdv.
Livi

TimusTimus
TimusTimus Mon, 2011-09-05 13:21

Hát mit is írjak, nagyon jól sikerült de: elrontottam, kiszárítottam addig óvatoskodtam, de agyon keményen is elmajszolták a szomszédok i, azt mondták nagyon kemény de csak kérnek még belőle, anyukám még azt is mondta, hogy hazára is adjak neki ha jut! Szóval nem keseredtem el, megsütöm még1×! A többieknek akik csak szemezgetnek a recepttel azt ajánlom hogy a krémbe ne sajnálják megvenni a NUTELLÁT, meg a teavajat , én ezekkel csináltam és valóban hasonló az eredeti pilótakekszhez! Klivinek meg köszönöm a receptet!!! Üdvözlettel:TimusTimus!

klivi
klivi / klivi Tue, 2011-09-06 10:10

Kedves Timus Timus!
Igazán nincs mit, örülök, hogy ízlett. :)
Üdv.
Livi

animoni
animoni / animoni Thu, 2011-09-01 08:41

Szia!
Nekem egy gondom volt a keksszel ,amiben hátha tudtok segíteni ( nem vagyok nagy keksz sütő!!)! Maga a keksz és a krém ultra finom lett, viszont a keksz nem puhult meg:-( Mondjuk be kellett tennem a hűtőbe, hogy a krém újra megdermedjen a kekszekben - mert az egész kezdett elcsúszni - de aztán kivettem őket és hagytam őket állni egész este! És mégis...
Mit ronthattam el??
Üdv:animoni

klivi
klivi / klivi Thu, 2011-09-01 16:10

Kedves animoni!
Szerintem nem rontottál el semmit, talán túl sok krémet tettél a korongok közé, ezért csúszott el. Nagyon puha nem lesz ez a keksz, egy kicsit ropogós marad, csak annyira puhul be, amennyi zsiradékot (vajat) beszív a krémből. Pont ez a lényeg benne, hiszen az eredeti pilóta sem puha. Összeragasztás után ajánlatos fémdobozban tárolni. Talán legközelebb jobban sikerül, de annak örülök, hogy ízlett. :)
Üdv.
Livi

nita.b
Anita / nita.b Tue, 2011-08-30 16:28

Szia!
Nagyon megtetszett ez az ötlet, (annak ellenére, hogy szinte sosem veszek kekszet a boltban) így ma elkészítettem. Kisebb módosításokkal; nem tettem mézet bele, (sajnos allergiás vagyok rá) illetve a liszt egy részét teljeskiőrlésűre cseréltem.
Egyszerű elkészíteni, és finom is. Nekem mondjuk nem lett olyan szép, mint neked. Szerintem túl vékonyra nyújtottam.
Köszi, hogy feltöltötted!
Üdv,
Anita

klivi
klivi / klivi Tue, 2011-08-30 17:22

Igazán nincs mit, kedves Anita. Örülök, hogy ízlett.
Üdv.
Livi

claire b
claire b Mon, 2011-08-29 12:22

Szia! le tudnád írni, hogy a 4-es fokozat kb. hány °C-ot jelent? nekünk gázsütőnk van, de csak a fokokat lehet beállítani.

klivi
klivi / klivi Mon, 2011-08-29 15:24

Szia claire b!
Igazából gőzöm sincs, de kb. 180 ° C. Lényeg, hogy ne száradjon ki, de azért süljön át. :)
Üdv.
Livi

NoSalty
Nosalty / NoSalty Mon, 2011-08-29 10:32

Kedves Klivi!
Tiéd lett 2011. augusztus 28. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

NoSalty
Nosalty / NoSalty Wed, 2011-08-24 10:48

Kedves Klivi!
Tiéd lett 2011. augusztus 23. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

838
finomliszt 40 dkg
porcukor 15 dkg
1 csipet
vaj 20 dkg
méz 1 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tojás 1 db
sütőpor 1 kk
vaj 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
nutella 2 ek
porcukor 8 dkg