Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pilóta keksz diétásan

Pilóta keksz diétásan
Pilóta keksz diétásan
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagy tavaszi osztálykirándulások elmaradhatatlan kelléke... nem, nem a sutyiban elcsempészett vörösbor... hanem amivel felmenőid tömték meg a hátitáskád... a Pilóta-keksz!

A múltkori mászkálásnál valahogy eszembe jutottak a régi idők, de mivel most már felnőttünk, változtunk, edzünk és tudatos(abb) táplálkozást folytatunk, így gondoltam, miért ne járna ki nekünk egy proteinnel és egyéb egészséges hozzávalóval megtömött pilóta keksz? Hoppp! A legfontosabb majdnem kimaradt! A Pilóta-keksz használati útmutató: kicsit teker... szétszed... és a közepén lévő csokis krém kiharap...:) Ugye, hogy Te is így etted?!;)

hozzávalók / 2 adag

  • 100 g zabpehelyliszt
  • 1 ek zsírszegény túró (nem a bütykös, hanem inkább a krémesebbik)
  • 30 g vaníliás protein (ha ez nincs, akkor zabliszt vaníliarúd/aroma)
  • 1 tojás
  • pici tej
  • édesítő ízlés (és használt proteinpor) szerint
  • + natúr kakaópor
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit alaposan (akár robotgéppel is rásegítve) összegyurmázzuk, majd megfelezzük, és az egyik feléhez szépen hozzácsapunk még 2 szép ek natúr kakaóport, hogy meglegyen a kellő szín-differencia.
  2. Aki akarja, az kinyújtja-kiszaggatja a tésztát, én az egyszerűség (vagyis inkább a hely és sodrófa-hiány...) miatt szilikon muffin formák aljára rétegeztem - körülbelül 1-2 cm vastagon a tésztát - így garantáltan nem tapad le, ráadásul még szép kis szabályos, karika alakzatot is felvesz nekünk! (Természetesen a precízebb lelkűek nyújthatják-szaggathatják is a tésztát. Bármi mellett is döntesz, ne feledd: szilikon lap a sütésnél jó barát! Itt megemlítem, hogy ha valami miatt meglöttyent a tej, és túl folyós a tészta, akkor zabliszttel kompenzálhatod a hibát.)
  3. Szóval irány a sütés! Vigyázzunk, el ne égessük, a tallérok a sütőben 170 fokon 10-15 perc alatt megsülnek.
  4. Előre szólok, a krém lesz az egészben a legjobb! (Lehet, hogy már én töltöttem el hosszú időt pilóta-mentesen, de valóban olyat sikerült alkotni, ami azt a pilóta-keksz krém feelinget hozta vissza!) A nagy titok pedig: zabliszt + natúr kakaó + édesítő, és egy nagyon pici víz szakszerű összekavarása! (Amúgy, akinek csokis fehérjepora van, és kissé elszontyolodott, mert fenn a vaníliásé volt a főszerep, az itt kipróbálhatja! Proteinpor, natúr kakaó és nagyon pici víz!)
  5. Ha minden megvan - vagyis a korongok kisültek-hűltek - akkor már jöhet a nyugisabb rész: a kétszínű tallérok kakaós krémes ragasztása, majd büszke mutogatása... és elpusztítása!
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 34 885
elküldve: 7
receptkönyvben: 494
elkészítve: 18/21
Facebookon megjelent: 2

szakács

MásTészta

Mióta szakács: 2013.04.25.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fehérjeporos pilóta keksz, proteinporos pilóta keksz, diétás keksz, diétás süti, reform keksz

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

salsa_rara
salsa_rara Wed, 2013-05-29 09:14

Szia. A zabpehely lisztet mivel lehet potolni? Nem hiszem, hogy rendes liszt jo lenne a krembe.. :D Koszi.

MásTészta
MásTészta / MásTészta Wed, 2013-05-29 09:37

Szerintem olyan liszt alappal érdemes próbálkozni, amit nyersen megennél. (Vannak ilyen különlegesebb paleo-lisztek - de gondolom, ha zabliszted nincs, akkor ezek sincsenek készleten? :)) A zablisztet amúgy már nem csak bioboltokban, hanem nagyobb ABC-kben is be lehet szerezni, másik esetben veszel sima apró szemű zabot és leküldöd a darálón! ;) Így még olcsóbb is!