Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piña colada cake pop

Piña colada cake pop
Piña colada cake pop
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hosszú ellenállás után végül csak elkapott engem is az érzés, hogy sütinyalókát kéne csinálni... Rendeltem hát hozzá szilikonformát, felszabdaltam néhány grillpálcikát, fogtam egy univerzálisan bevethető receptet, és nekiestem egyik este. Tapasztalat: SOHA ne egy fárasztó nap után, nyűgösen, időhiánnyal küszködve kezdjünk bele, mert úgy rossz móka. Viszont kipihenten és kellő lendülettel akár még szórakoztató is lehet, de főleg másnap végignézni, ahogy a kollégák (komoly, felnőtt emberek) csillogó szemmel rávetik magukat. Az pompás érzés :)

hozzávalók / 10 adag

A sütinyalókához

A bevonathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat a megadott sorrendben (a csokit ne!) összeborítgatva laza tésztává keverjük. A lime reszelt héja és leve is kell bele (én leginkább egy kanál vagy villa nyelével szoktam kinyerni belőle, hogy a kis rostjai is belekerüljenek).
  2. A sütinyalóka-forma mélyedéseit jól kivajazzuk (akkor is, ha szilikon, képes és beleragad), megtöltjük a tésztával, ráhelyezzük a másik felét - merthogy aki esetleg nem tudná - ez egy kétrészes kütyü. Kb. 200°-on kb fél óráig sütjük. Hagyjuk többé-kevésbé kihűlni, kiapplikáljuk a formából a golyókat (kis szerencsével és buzgó fohászok közepette ki is jönnek egészben).
  3. A csoki most jön képbe. Gőz fölött kevergetve olvasztjuk, a hurka/grillpálcikák egyik végét belemártjuk, és beledöfködjük a golyók kellős közepébe, kb. félútig. Nyilván egy golyó-egy pálcika... Hagyunk nekik időt, hogy összedermedjenek, erre akár a hűtőszekrényt igénybe véve rá is segíthetünk. Sőt, tegyük azt.
  4. A felnyársalt golyóbisokat pedig belemártjuk-forgatjuk az olvasztott csokoládéba, majd ismételten dermesztés következik, benn is feledhetjük őket a hűtőben fogyasztásig.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 424
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Papillon

Mióta szakács: 2013.09.28.
52 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi gasztroajándék
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

cake pop, sütinyalóka, ananászos-fehér csokis cake pop, kókuszos-ananászos sütinyalóka

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ago98
ago98 Wed, 2016-05-11 18:52

Szia! Ebből az adagból nagyjából hány darab lesz?

325
finomliszt 125 g
kókuszreszelék 75 g
sütőpor 0.5 csomag
1 késhegynyi
cukor 85 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
tej 100 ml
napraforgó olaj 60 ml
lime 1 közepes db
kandírozott ananász 50 g
fehér csokoládé 200 g