Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piña Colada torta felnőtteknek

Piña Colada torta felnőtteknek
Piña Colada torta felnőtteknek
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapra akartam valami mást sütni, mint a szokásos gyümölcsös vagy csokis torták... És ki ne szeretné a Piña Colada koktélt! cheeky

hozzávalók / 12 adag

A tésztához (26 cm átmérőjű tortaformához)

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Ötlet: Ha előreláthatólag a torta magasabb lesz, mint a forma, és a tortazselé így lefolyna, akkor célszerű legelőször a zselét elkészíteni: A tortaforma alját folpackkal bélelem ki, erre teszem a körszeletes ananászt, és ráöntöm az elkészített tortazselét. Dermedésig hűtőben hagyom. Ezután a formából simán kiszedhető, és összeállításig félretehető. A folpackon a kész zselé csúszkál, így a végén némi ügyeskedéssel a kész tortára tudom csúsztatni. Mivel így a torta kicsit színtelen lett, én megbolondítottam ételfestékkel! A piskótába sárga, a krémbe kék, a tortazselébe zöld ételfestékből tettem pár cseppet. De persze variálható... Gyerekeknek is készíthető rum helyett aromával, kókuszlikőr helyett kókusztejjel...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjéjét csipet sóval el kezdjük felverni, menet közben hozzáadunk 1 ek cukrot, és kemény habot verünk belőle. A tojások sárgáját a maradék cukorral fehéredésig verjük, majd jöhet bele a sütőporral elkevert liszt (szitálva, hogy minél könnyebb legyen), a kókuszreszelék, rum és az apróra vágott fehér csokoládé. A végén a felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük (a 8 fokozatú gázsütőm 3-4-s fokozatán sütöttem). Ha kész, kihűlt, mehet a hűtőbe pár órára (hideg tésztát sokkal könnyebb felvágni, kevésbé morzsolódik).
  3. A pudingot a leírtak szerint elkészítjük, annyi különbséggel, hogy az 5 dl tej helyett csak 2,5 dl lesz a tej, a többi ananászlé. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a kókuszlikőrt is, majd a végén az egészet az ananászokkal együtt leturmixoljuk, és félretesszük hűlni. Ha kihűlt, hozzáadjuk a zselatin fixet, és a 3 dl tejszínből és habfixálóból felvert kemény habot.
  4. A tésztát 3 felé vágjuk (ha a tészta összeesik sütés után, akkor 2 felé vágjuk, és babapiskótával csinálunk még egy szintet). A kapcsos tortaformába összeállítjuk. Annyi krémet hagyunk, hogy az oldalát később be tudjuk kenni vele. (Én a tésztákat meglocsoltam pici kókuszlikőrrel, mielőtt a krémet rákentem volna.) A tetejére pici krémet teszünk, csak vékonyan, nehogy a tészta felszívja a tortazselét.
  5. A tortazselét a leírtak szerint készítjük el, csak víz helyett ananászlét és kókuszlikőrt használunk. A torta tetejét kirakjuk körszeletes ananásszal, és erre öntjük a tortazselét. 2-3 órára megy a hűtőbe.
  6. Tálalás előtt levesszük róla a formát, és az oldalát a megmaradt krémmel bekenjük. Esetleg lehet még kókuszreszelékkel is meghinteni. Tejszínhabbal díszítjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 322
elküldve: 6
receptkönyvben: 195
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Pecci

Mióta szakács: 2011.02.08.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kókuszos-ananászos torta, tejszínes kókusztorta, ananászos-tejszínes torta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Krisztia
Krisztia Mon, 2014-02-10 18:27

Kedves Pecci!
Megsütöttem a tortát, azzal a különbséggel, hogy az alkoholt kihagytam belőle, mert gyerekek is ettek belőle.
Isteni finom volt, máskor is megcsinálom.
Köszönöm a receptet. :)

449
tojás 5 db
finomliszt 5 evőkanál
cukor 4 ek
sütőpor 1 csomag
fehér csokoládé 10 dkg
rum 3 ek
kókuszreszelék 3 ek
1 csipet
tejszínízű pudingpor 1 csomag
tej 2.5 dl
ananászlé 2.5 dl
kókuszreszelék 3 ek
likőr 1.25 dl
habtejszín 3 dl
habfixáló 2 csomag
zselatinfix 1 csomag
ananászkonzerv 350 g
tortazselé 2 csomag
ananászlé 3 dl
likőr 2 dl
ananászkonzerv 350 g
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag