Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pincepörkölt - ala Koppány

Pincepörkölt - ala Koppány
Pincepörkölt - ala Koppány
115 perc / előkészület: 25 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem egyik kedvenc étele, amit természetesen csakis, és kizárólag édesanyucija tud a legjobban készíteni. Ahogy elnéztem - miközben falta be a pörit - azon tanakodtam, sikerül-e megütnöm a mércét..... Az uram kegyeskedett azt mondani, hogy: "Van olyan, mint az anyué :-)))" NNa szerintem ez elég meggyőző, nemde?? :-))

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Főtt burgonya illik hozzá.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott hagymát zsiradékon üvegesre pároljuk, majd beletesszük a felkockázott marhahúst.
  2. Fehéredésig sütjük, tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük vízzel, éppen csak ellepje.
  3. Beletesszük a köményt, borsot, darabolt paradicsomot és a paprikát, sózzuk.
  4. Kb. 30-40 percig főzzük (félpuhára), majd hozzáadjuk a disznóhúst.
  5. Kicsit főzzük, majd öntünk hozzá 1 dl vörösbort.
  6. Mielőtt elkészül, belereszeljük a fokhagymákat, és hozzáöntjük a megmaradt bort.
  7. Készre főzzük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 613
elküldve: 4
receptkönyvben: 93
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vegyespörkölt, marhapörkölt sertéshússal, pincepörkölt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bödön
bödön Fri, 2011-09-23 22:42

SZia a pincepörköltbe bele fözzük a burgonyát nem pedig mellé főzzük.

szuszi
Jolán / szuszi Sat, 2011-09-24 09:10

Szia bödön !

Persze, bele is lehet főzni, de mi inkább külön fözzük :-)

655
marhalábszár 80 dkg
sertéscomb 80 dkg
vöröshagyma 4 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
paradicsom 3 db
őrölt fűszerkömény 0.5 kávéskanál
fűszerpaprika 4 kk
paprika 1 db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
vörösbor 2 dl
sertészsír 3 ek