Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pincepörkölt Ildikó konyhájából

Pincepörkölt Ildikó konyhájából
Pincepörkölt Ildikó konyhájából
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg marhapörköltet készítettem volna, de mivel nem volt kedvem nokedlit szaggatni, ezért kerestem rá a neten a pusztapörkölt receptjére. Sajnos nem volt itthon se paradicsomom, se zöldpaprikám, ezért kreatívnak kellett lennem, de végül egy ízletes - kissé csípős - pörköltet főztem.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsról leszedjük a hártyát, majd felkockázzuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felkarikázzuk. A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A pfefferoni végét levágjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
  2. A hagymát a zsíron dinsztelni kezdjük, majd mikor már üveges, hozzáadjuk a pirospaprikát.
  3. A tűzről félrehúzzuk, beleszórjuk a húst, majd a tűzre visszatéve pár percig pirítjuk. Felöntjük 0,5 l vízzel, a vörösborral és a paradicsomlével. Ételízesítővel, fokhagymaporral, borssal, pfefferonival ízesítjük. Közepes lángon főzzük. Ha szükséges, az elfőtt levét vízzel pótoljuk.
  4. Mikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a krumplit és készre főzzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 636
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

I.l.d.i.k.ó

Mióta szakács: 2011.11.27.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

marhapörkölt krumplival, csípős marhalábszár pörkölt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

402
marhalábszár 50 dkg
burgonya 4 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
sertészsír 1 ek
fűszerpaprika 1 ek
paprika 1 közepes db
paradicsomlé 1.5 dl
száraz vörösbor 1 dl
ételízesítő 2 csipet
fokhagymapor 2 csipet
fehér bors 1 csipet