Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pincerotti

Pincerotti
Pincerotti
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újságban találtam rá erre a receptre, egyszerre megtetszett, és rövid időn belül meg is csináltam.
Mondanom sem kell, a családban nagy sikere volt.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet megmelegítjük, 1 dl-t kiveszünk belőle, hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. Egy tálba beleöntjük a langyos tejet, sót, olajat, tojást, lisztet és a felfuttatott élesztőt.
  3. Addig gyúrjuk, amíg el nem válik az edény falától. Egy órát kelni hagyjuk.
  4. Közben megcsináljuk a tölteléket. Ha a tészta megkelt, lisztezett felületen kinyújtjuk. Fánkszaggatóval köröket szaggatunk. Minden 2. kör közepét pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  5. Tepsire rakjuk az egész köröket, majd rá a lyukasat, és megtöltjük.
  6. Tetejét felvert tojássárgájával megkenjük, és aranybarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 11 565
elküldve: 5
receptkönyvben: 358
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

nixxi

Mióta szakács: 2011.05.08.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: sós süti
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkás-csemegeuborkás kelt tészta, pincerotti sonkás töltelékkel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nyékinyuszimama
Nyékinyuszimama Wed, 2012-04-18 08:12

Tegnap este ez volt a vacsora!Kapott a szomszéd,és még két barát belőle és még mi hárman is bőven jóllaktunk!Legközelebb is csinálok majd és teszek bele mondjuk kukoricát is!Köszönöm a receptet!

lenartandi
lenartandi Mon, 2012-04-16 15:42

Első alkalommal próbáltam ki kelt tésztás receptként ezt a finomságot! Nagyon jól sikerült és a család minden tagjának ízlett! Máskor is elkészítem! Köszi

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2012-03-22 16:21

A töltelékbe csak belekevered a fehérjét, vagy felvered habnak?

Nixxi
nixxi / Nixxi Sat, 2012-03-31 22:01

Bocsi a késői válasz miatt. Lágyan felverem de semmiképpen nem kemény habnak.

Anya-banya
Anya-banya Fri, 2012-01-27 23:02

Kedves Nixxi!
Ma elkészítettem ezt a finomságot. Nagyon jól néz ki és az íze is csodás. A családom imádja. Nem lett elég a töltelék, kiegészítettem egy kis kolbász-újhagyma-sajt-tejföl variációval.
Szenzációs, ajánlom mindenkinek.
Köszi, hogy megosztottad.

cirmula
cirmula Sun, 2011-08-28 19:19

Köszönöm a receptet!
Megcsináltam sós, és édes (túrós, szilvás, citromos) töltelékkel, mindkettő nagyon finom lett! Biztosan megcsinálom újra!

1027
finomliszt 100 dkg
tej 0.5 l
cukor 1 ek
friss élesztő 5 dkg
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 dl
1.5 ek
tojássárgája 1 db
sonka 150 g
sajt 150 g
csemegeuborka 6 közepes db
tejföl 2 dl
tojásfehérje 1 db