Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pinsa

Pinsa
Pinsa
50 perc / előkészület: 35 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idei olaszországi nyaralásunk előtt soha még csak nem is hallottam a pinsáról - Rómában azonban volt alkalmam megkóstolni, és azóta kicsit beleástam magam a témába. A puding próbája azonban ugye az evés, így pedig nem is lehetett kérdés, hogy ki is kell próbálnom. A végeredményben pedig nem is csalódtam, mert bár a munkahelyi sütő nem nápolyi kemence, de minden más nagyon rendben volt - a tészta jól hozta a pizza és a focaccia közti átmenetet, és a feltétekkel is maximálisan elégedett volt mindenki! 

hozzávalók / 8 adag

a tészta

a kolbászos-mozzarellás-cukkinis feltét

a lila szőlős-diós feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A háromféle lisztet az instant élesztővel egy nagy tálban elkeverjük. Hozzáadjuk a víz háromnegyedét, és a kézi habverő dagasztófejét használva 8-10 percig dagasztjuk.
  2. Hozzáadjuk a sót, és 3 percet dagasztjuk, majd az olívaolajat is beleöntjük, és további 2 percet gyúrjuk. Végül jöhet a maradék víz, és még 5-6 perc dagasztás.
  3. A tésztát ezt követően konyharuhával lefedjük, és 30 percet pihentetjük, majd folpackkal lefedve legalább egy napra a hűtőbe tesszük kelni.
  4. Másnap lisztezett nyújtódeszkára tesszük a tésztát, és négyfelé osztjuk. A négy tésztaadagot gombócokká formázzuk, majd lisztes kézzel-sodrófával ovális formájúra nyújtjuk.

feltétek

  1. Két pinsát paradicsomosan készítünk el: a tetszőlegesen fűszerezett paradicsomszósszal megkenjük a tésztákat, majd megszórjuk kolbászdarabkákkal, cukkinicsíkokkal (hámozóval vágjunk hosszú, vékony szeleteket) és lilahagyma-karikákkal.
  2. A két szőlős pinsához a szőlőket félbevágjuk, és egy tálkába tesszük. Hozzáöntjük az olívaolajat és a balzsamecetet, sózzuk-borsozzuk, alaposan összeforgatjuk, majd a tésztákon szétoszlatjuk. A pinsákat megszórjuk fenyőmaggal és dióval (ha nem friss a dió, csak sütés után rakjuk rá), és ráreszeljük a pecorino sajtot.
  3. A pinsákat 225°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 12-15 perc alatt készre sütjük.
  4. Tálaláskor a paradicsomosra rátépkedjük a bivalymozzarellát, majd mindkét félét bőségesen megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.
  • sütési hőfok: 225°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 148
össznézettség: 3 791
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
56 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, buli receptek, Valentin-nap
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

olasz lepény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

439
finomliszt 125 g
rizsliszt 125 g
szójaliszt 10 dkg
instant élesztő 3 g
víz 3.5 dl
8 g
olívaolaj 10 ml
paradicsomszósz 1 dl
kolbász 15 dkg
cukkini 0.25 db
lila hagyma 0.5 db
mozzarella 125 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor
szőlő 20 dkg
olívaolaj 2 ek
balzsamecet 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fenyőmag 2 ek
pecorino sajt 50 g
dió 2 marék
petrezselyem 0.5 csokor