Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pipérade

Pipérade
Pipérade
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A francia-spanyol határról származó baszk lecsó, a nyár utolsó érett lédús paradicsomaiból az igazi! :)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Van olyan variáns is, hogy a már kész pipérade-ba kanállal mélyedést vájunk, és a lyukakba 1-1 tojást ütünk. Lefedve egy-két percig főzzük, amíg a tojások fehérje meg nem szilárdul - így még kiadósabb lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sonkaszeleteket száraz serpenyőben átpirítjuk. A vöröshagymát megpucoljuk és vékony karikákra vágjuk.
  2. A serpenyőbe teszünk egy kis olívaolajat.
  3. Hozzátesszük a hagymát, és kis lángon 5-10 percig főzzük.
  4. Vizet forralunk, és a jól megmosott paradicsomokra zúdítjuk. Kb. 2 percig benne hagyjuk őket, leszűrjük, majd könnyedén lehúzzuk a héjukat, és kockára vágjuk őket.
  5. A paprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk.
  6. A paprikát és a paradicsomot hozzáadjuk a hagymához, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a vékonyra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a füstölt paprikát, a babérlevelet és a kakukkfüvet. Ráöntjük a paradicsompürét, elkeverjük.
  7. Kis lángon kb. fél órán át rotyogtatjuk lefedve, majd elzárjuk.
  8. A sonkaszeletekkel tálaljuk.
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 134
elküldve: 0
receptkönyvben: 165
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

baszk lecsó, baszk sonkás lecsó

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hobbycooker
Hobbycooker Sat, 2015-09-05 13:10

Nekem a recepthez annyi kérdésem lenne, hogy a hagymát valóban az olívaolajban kell főzni? Ha 5-10 percet hagyjuk a forró olajban, akkor biztos, hogy megpirul, de megfőni nem fog. A recept egyébként nagyon tetszik, mert imádom a paradicsomot.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sun, 2016-05-29 17:12

Szia!
Nekem szép üveges lett - kis lángon, kevergetve. ha úgy érzed, hogy pirulna, akkor jöhet a többi lépés. :)

257
paradicsom 6 nagy db
kápia paprika 4 közepes db
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 4 szál
babérlevél 2 db
petrezselyem 0.5 csokor
sonka 80 g
sűrített paradicsom 40 g