Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piperki bürek

Piperki bürek
Piperki bürek
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept a Paprika TV Balkán Gasztro Fanatic című műsorából való, egyik kedvenc sorozatom. :-) Bolgár eredetű étel, sajnos olyan piros színű, hosszúkás fazonú paprikát nem kaptam, mint amiből ott készítették. Így beértem a magyar, pirosba hajló töltenivalóval. Paradicsom nem volt a töltelékben, azt csak egyénileg tettem bele. Az eredmény így is nagyon tetszetős lett: mind ízben, mind kinézetben.

hozzávalók / 4 adag

A paprikához

A panírozáshoz

ajánlat

Köretnek petrezselymes krumplit és tartárt adtam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a tölteléket: a juhsajtot apró kockára vágjuk, hozzáadunk egy tojást, két apróra kockázott paradicsomot, végül pár kanál kenyérmorzsával puha állagúra keverjük, vigyázva, hogy a sajt ne törjön össze.
  2. Fűszerezzük borssal, aprított petrezselyemmel. Sózni nem kell: a sajt elég sós.
  3. A paprikák száras végét levágjuk, magházát kiszedjük, és belenyomkodjuk a sajtos masszát.
  4. Panírozzuk 5 lépésben: liszt, tojás, morzsa, újra tojás, újra morzsa sorrendben.
  5. Bő olajban kisütjük, melegen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 847
elküldve: 4
receptkönyvben: 200
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: bolgár
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rántott töltött paprika, töltött paprika rántva, juhsajtos töltött paprika, bolgár töltött paprika

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kh
Jahin / kh Tue, 2010-07-13 21:19

Kedves Mrs Smith,örülök,hogy tetszik a recept.:-)Másnap a maradékot hidegen ettük,úgy is megállta a helyét.Berettyó juhsajtot vettem hozzá a Nagycsarnokban,ezzel érdemes kipróbálni!Üdv.:Hajni

1012
paprika 4 db
juhsajt 15 dkg
tojás 1 db
zsemlemorzsa 2 ek
paradicsom 2 kis db
petrezselyem 1 csokor
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl
finomliszt 10 dkg
tojás 3 db
zsemlemorzsa 10 dkg