Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piramis Esztertől

Piramis Esztertől
Piramis Esztertől
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvétra mindenképpen piramis sütit szerettem volna készíteni. Több recept elolvasása után a következő recept lett belőle. Nagyon laktató, finom süti. Nagy sikert aratott. :)

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

ajánlat

A piramis készítőt szórjuk meg porcukorral, hogy ne ragadjon be a masszánk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Krém

  1. A vaníliás pudingot megfőzzük, kihűtjük.
  2. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.

Tészta

  1. A hozzávalókat összedolgozzuk.
  2. Kis gombócokat formálunk a tésztából, majd a piramis készítő formába tesszük. A forma belseje üreges kell maradjon, ahová a krém kerül!
  3. Az üregbe tehetünk 1 szem kimagozott meggyet vagy cseresznyét, majd megtöltjük krémmel.
  4. Piramisunk alját keksszel lezárjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 858
elküldve: 11
receptkönyvben: 273
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Eszter121

Mióta szakács: 2013.04.05.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piramis, kekszes piramis, puding krémes piramis

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tamassch
Tamassch Tue, 2015-03-24 18:55

Köszi a receptet, nagyon fini lett, bár a rumaroma nem 4csepp, inkább olyan 15ml.
A formázás viszont nagyon nehéz. 5db van kész és 45 perce csinálom. persze a 100. már biztos könnyebben fog menni :D
én azért kitartok, és végigkóstolom az összeset, hogy biztos jó-e :D
Tamás

ui: jelentem, azóta sokkal jobban megy, kicsit "száradt" a tészta, mostmár egész pörgős. szóval ha először csak egy sárgolyónak indul, lehet még belőle piramis :D

Eszter121
Eszter121 / Eszter121 Tue, 2015-03-24 19:45

Szívesen és köszönöm, hogy kipróbáltad a receptem! Eleinte nekem is lassan ment, de bele lehet jönni. :) Örülök neki, hogy gyorsabban haladsz. :)

Yudy
Yudy Thu, 2014-08-28 03:40

Neked nem ragad bele a keksz tészta a formába? Kb. mekkora golyót teszel bele? Nekem az utolsó kör mindig kimarad, bármekkora golyót gyömöszölök bele, és a kúppal belenyomom a keksztésztát, a formát nem hagyom szétnyílni. Pár éve én is a 100 ft-os boltban vettem.

tomchee
TomChee / tomchee Wed, 2014-08-27 14:47

Egyszer csináltam ilyet, vendégségbe vittem, annyira ízlett nekik, hogy tányért is elfelejtették vissza adni :D

Eszter121
Eszter121 / Eszter121 Wed, 2014-06-25 16:27

Kedves Tündi és ribizli!

A formát ajándékba kaptam. De úgy tudom, hogy 100 forintos /one euro market boltban lehet venni.

Üdv: Eszter :)

ribizli555
ribizli555 Wed, 2014-06-25 16:23

Szia Eszter! Ezt szeretném tudni én is..Köszi, kettőnknek csak válaszolsz:)))))))))))

652
háztartási keksz 30 dkg
porcukor 20 dkg
sárgabaracklekvár 4 ek
cukrozatlan kakaópor 4 ek
tej 2 dl
rumaroma 15 ml
háztartási keksz 22 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
cukor 5 dkg
margarin 7 dkg
meggy 10 dkg