Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piramis süti gyümölcsösen

Piramis süti gyümölcsösen
Piramis süti gyümölcsösen
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedves kisfiam nem hajlandó megenni a gyümölcslevest, így leszűröm, és a levét megissza, sőt azt imádja, de hogy kanállal egye? Á. Így mindig megmarad egy csomó gyümölcs a végén, és kidobni meg sajnálja az ember, így ezt találtam ki. Volt már olyan, hogy meggy, szilva, alma volt benne, abból is csináltam ilyet, de ebbe most barack, narancs és alma volt. A mottóm tehát: nem dobunk ki semmit!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

  • 1 dl gyümölcslé (maradék gyümölcslevesből, ha nincs, friss gyümölcsből)
  • 1 tasak vaníliás pudingpor (vagy tejszínes, ha világos színű a leves/ha piros, akkor epres pudingpor)
  • 2 ek cukor (ízlés szerint)
  • 0.5 teáskanál zselatin

A díszítéshez

ajánlat

Az ár/fő nehéz most megállapítani, hiszen ha friss gyümölcsöt vesz az ember, úgy drágább, de ha a maradék gyümölcslevest kiborítani, úgy ingyen van, szóval ez csak tényleg kb. összeg.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megcsináljuk a piskótát. Gáztepsire teszünk sütőpapírt, a sütőt bekapcsoljuk. Két edényt veszünk elő, az egyikbe mehet négy kanál víz és a négy tojásfehérje, a másikba a 4 tojássárgája, a másik négy kanál víz, 8 kanál cukor, 8 kanál liszt és a fél sütőpor. A fehérjét felverjük, majd a másikat is összedolgozzuk.
  2. Ha ez megvan, a fehérje felét még géppel, a másik felét már fakanállal keverjük el. Beleöntjük a tepsibe, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
  3. Ezalatt megcsináljuk a krémet. Leturmixoljuk a gyümölcsöket, és a lével együtt elkezdjük melegíteni, és ebbe megy a pudingpor, ha nagyon folyós a lé, azzal is el lehet keverni, ha nem, pici tejjel. De míg melegszik a gyümölcslé, addig már feloldjuk benne a zselatint is. Így két munkát egybe meg is csinálunk. Majd még mehet bele a cukor is, ha már majdnem kész. (Elvileg így nem ég le.)
  4. Ha a piskóta kész (tűpróbát érdemes azért alkalmazni) szépen csíkokra vágjuk. Egy tálcára elkezdjük pakolgatni egymás mellé, mondjuk hatot, majd négyet, majd hármat, végül egyet, közben folyamatosan rákenjük a krémet is minden egyes emeletre, így közé is fog folyni.
  5. A végén díszíthetjük még, de ez elhagyható.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 469
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

kinguci1983

Mióta szakács: 2012.06.27.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos piramis, piramis piskótából, piramis alakú sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2012-08-03 09:43

Nagyon jó a mottó!!!! Csak egyet érteni tudok vele. Én is lábrázást kapok az élelmiszerpazarlástól! A süti pedig biztosan fincsi!!!
Minden jót, és finomat!
Tímea

kinguci1983
kinguci1983 / kinguci1983 Fri, 2012-08-03 12:22

Szia!
Köszönöm szépen, igen nagyon finom, piskóta és gyümölcs egy kis pudinggal nem is lehet rossz :-). Jó sütés-főzést neked is! szia

292
sütőpor 0.5 csomag
finomliszt 8 evőkanál
víz 8 ek
cukor 8 ek
tojásfehérje 4 db
tojássárgája 4 db
tojás 4 db
gyümölcslé 1 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 2 ek
zselatin 0.5 teáskanál
színes cukorka 1 ek