Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított csirkemáj fokhagymás mártogatóssal

Pirított csirkemáj fokhagymás mártogatóssal
Pirított csirkemáj fokhagymás mártogatóssal
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nem is írom, honnan való. Mostanában újságokból merítem a recepteket. Nagyon finom ez az étel, akár ebédnek, akár kora esti vacsorának is megfelel.

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemájat megtisztítjuk, leszedjük róla az "ereket", de egyben hagyjuk. Néhány órával a készítés előtt tejbe áztathatjuk, és a hűtőbe tesszük.
  2. A tejből kivéve nagyon alaposan lecsepegtetjük, majd gondosan megtöröljük. (Ha nem áztatjuk be tejbe, akkor is töröljük le róla a vizet, miután megmostuk, egy konyhai törlőpapírral.) Nagyon vigyázni kell, mert ha nedves marad, a sütésnél a forró olajba téve "csapkodhat", ilyenkor a plafonunk sem ússza meg az olajfoltokat, rosszabb esetben pedig a forró, kicsapó olaj égési sérüléseket okozhat. (Én fedőt szoktam a serpenyőre vagy lábasra tenni, amiben sütöm, de amikor leemelem, akkor ügyelek, hogy a tető alján keletkezett pára (víz) ne folyjon bele a forró olajba.)
  3. A rizst többször váltott vízben megmossuk, jól lecsepegtetjük, majd kevés olajon kicsit megfuttatjuk. Felöntjük 1,5-szer annyi vízzel, mint a rizs mennyisége. Sózzuk, megkeverjük, de ezután már nem szabad keverni. Felforraljuk, majd takaréklángra tesszük 10 percig. Elzárjuk a hőt alatta, és befedjük 2 konyharuhával, hogy készre párolódjon. Így hagyjuk 20-30 percig.
  4. Kevés margarinon megforgatjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, puhára pároljuk, félretesszük. A kész rizzsel összekeverjük.
  5. Egy nagyobb méretű serpenyőbe vagy lábasba beleöntünk kb. 1 dl olajat, rátesszük az előkészített csirkemájakat, és megpirítjuk magas hőfokon. Ha mindkét oldaluk szép piros, fűszerezzük borssal és ételízesítővel, és még 2 percig sütjük.
  6. Egy nagyobb tálba borítjuk a tejfölt, hozzátesszük a majonézt, beleszórjuk a fokhagymás fűszert, majd jól összekeverjük.
  7. A maradék olajat felforrósítjuk, kisütjük benne a hasábburgonyát.
  8. A frissen sült májat a rizibizivel, a hasábburgonyával és a mártogatóssal körítve tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 609
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemáj pirítva, pirított fűszeres máj, fokhagymás mártogatóssal tálalt pirított csirkemáj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

713
csirkemáj 50 dkg
burgonya 25 dkg
rizs 15 dkg
zöldborsó 7 dkg
tejföl 300 g
majonéz 2 ek
görögsaláta fűszerkeverék 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
margarin 1 ek