Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított csirkemáj grillezett lecsóval

Pirított csirkemáj grillezett lecsóval
Pirított csirkemáj grillezett lecsóval
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem, mert gyorsan elkészül, könnyű ízek vannak benne, így igazi nyári fogás, és még a dietetikusok sem nagyon tudnak belekötni!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemájat sózzuk-borsozzuk, megszórjuk a mentával és oregánóval.
  2. Két evőkanál olajat felhevítünk egy serpenyőben, és rádobjuk a csirkemájakat. 2-3 percig sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és újabb 2-3 percig a másik oldalát. Rácsurgatjuk a gránátalmaszirupot, átforgatjuk, lefedjük, elzárjuk alatt a lángot, és félretesszük (ezalatt még tovább készül).
  3. A hagymát félbevágjuk, majd a feleket negyedeljük. A paradicsomokat nagyobb kockákra, míg a paprikákat nagyobb csíkokra szabdaljuk.
  4. A két evőkanál olajjal megkenünk egy grillserpenyőt, és rádobjuk a zöldségeket. Néhány percig nagy lángon sütjük, amíg kicsit megkapja őket a hő. Nem kell, hogy teljesen puhák legyenek.
  5. Közben egy lábosban felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a bulgurt, és pár percig pirítjuk, amíg üveges nem lesz. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, egy adag sót, elkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy pont ellepje. Lefedjük, és addig főzzük tovább, amíg az összes vizet be nem szívja.
  6. Tálalásnál friss korianderrel vagy petrezselyemmel megszórjuk, hogy még szebb legyen!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 194
elküldve: 2
receptkönyvben: 76
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: arab
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pikáns máj

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

793
olívaolaj 4 ek
csirkemáj 300 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
menta 1 teáskanál
oregánó 1 tk
gránátalma szirup 2 ek
lila hagyma 1 nagy db
kápia paprika 1 közepes db
zöldpaprika 1 közepes db
paradicsom 2 közepes db
bulgur 200 g
sűrített paradicsom 1.5 ek
1 teáskanál
petrezselyem 1 csokor
víz 4 dl