Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított csirkemáj tejszínes karottával

Pirított csirkemáj tejszínes karottával
Pirított csirkemáj tejszínes karottával
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kesernyés és az édeskés ízletes keveréke.

hozzávalók / 2 adag

Pirított csirkemáj

Tejszínes karotta

Szólj hozzá!

elkészítés

Pirított csirkemáj

  1. A májat megtisztítjuk, leöblítjük, leitatjuk. A szalonnát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, a póréhagymát karikázzuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőben az olajon kiolvasztjuk a szalonnát, pár percig a pórét pároljuk, majd hozzáadjuk a májat, és erős lángon, állandó kevergetés, rázogatás közben megpirítjuk. A legvégén szórjuk rá a fokhagymát, mert az hamar megég. A kész májat megsózzuk.

Tejszínes karotta

  1. A megpucolt karottákat vékony karikákra vágjuk.
  2. Felhevítjük a vajat, ebben picit megpirítjuk a répát, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, borsozzuk.
  3. Miután roppanósra megfőtt, a mustárral elkevert tejszínt ráöntjük, és röviden összeforraljuk. Megszórjuk aprított petrezselyemmel, és már tálalhatjuk is.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 448
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

serpenyős csirkemáj, csirkemájas egytálétel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

529
csirkemáj 40 dkg
mangalica szalonna 2 dkg
napraforgó olaj 1 ek
póréhagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
sárgarépa 4 közepes db
vaj 1 ek
főzőtejszín 4 ek
dijoni mustár 1 kk
ételízesítő 1 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
víz 1 dl